Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

08.03.2012

Èxit del “Desmarca’t”: la Demarcació del Barcelonès recapta més de 15.000 quilos de menjar

Més de 1800 infants i joves de 30 agrupaments escoltes de la Demarcació del Barcelonès van participar dissabte, 3 de març, en un gran recapte d’aliments per a la Fundació Banc dels Aliments. De mitjana, cada agrupament ha recollit 600 quilos d'aliments, amb un total de 15.031 quilos entre tots! Enhorabona! 

Es tracta del projecte “Desmarca’t: som servei, fem recapte”, amb què Minyons Escoltes i Guies ha desenvolupat una acció pedagògica d’aprenentatge i servei, realitzant un treball per tal de sensibilitzar internament i externament vers la situació de pobresa que pateix molta gent, fomentar la solidaritat, reflexionar sobre el consumisme actual i generar un treball d’incidència en l’entorn i transformació social alhora que creem xarxa amb altres entitats de l’entorn fent-les partícips.

El dia del recapte va estar dividit en dues parts. En la primera, entre les 9 i les 17h, cada cau va recollir menjar a la porta de supermercats, mercats i botigues i ho van portar a un espai que tenien assignat. A la segona part del dia, entre 17h i 21h, tots els agrupaments van desplaçar-se al passeig Lluís Companys (Arc de Triomf), on hi va haver un espai amb carpes, jocs, tallers i activitats i un escenari on es va fer la suma total d’aliments recollits entre tots els agrupaments de Barcelona: 15.031 kg. De mitjana, cada cau va recollir uns 600 kg d'aliments. En aquest espai també hi va haver l’animació infantil d'Oriol Canals, els jocs de paraules de Màrius Serra i el concert de Els Catarres.

Durant tot el dia, de 11h a 21h, també es va instal·lar, a Arc de Triomf, un stand informatiu obert a tothom on també es van recaptar aliments i es va oferir informació sobre el recapte, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i la Fundació Banc dels Aliments.
 Comparteix