Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

08.03.2012

Celebrem el Dia Internacional de les Dones!

Cada 8 de març se celebra a tot el món el Dia Internacional de les Dones, un bon moment per enfortir l’aposta de l’escoltisme i el guiatge per a la coeducació i la igualtat. T’oferim alguns recursos per treballar el tema al cau i materials per a la reflexió, com un test molt senzill amb què potser descobriràs que a la teva pel·lícula preferida és molt menys igualitària del que sembla.

En primer lloc, et proposem aquest document amb recursos per treballar el gènere a cada branca i també al consell de caps. Són activitats que es poden fer en un dissabte de cau o en algun moment d'una excursió o campaments i que de forma molt senzilla permeten tractar temes com els estereotips i rols de gènere en els contes i joguines, a les professions, als mitjans de comunicació, a nivell personal, etc.

També trobaràs activitats per a les diferents branques en aquest altre document amb recursos per treballar el gènere a campaments, però amb activitats que també es poden fer perfectament un dissabte al cau.

Per últim, et reptem a comprovar com la majoria de pel·lícules no superen una petita prova anomenada “test de Bechdel”. Aquesta eina permet saber si les dones tenen algun tipus de rellevància en la pel·lícula i si el paper que realitzen està subordinat completament al gènere masculí, plantejant-se tres senzilles preguntes:

"Hi apareixen almenys dues dones?" ...I si la resposta és sí: "Parlen entre elles?" ...I si la resposta és que sí: "Parlen d’alguna cosa que no sigui d’homes?". Només si la resposta és afirmativa en els tres casos vol dir que la pel·lícula supera la prova. Si parles anglès, no et perdis aquest vídeo on ho explica millor:

 

Treballar per la transformació social també vol dir contribuir que homes i dones visquin lliures i en llibertat, i fer-ho des de cadascuna de les accions educatives que emprenem. Si vols completar la informació sobre el tema, pots consultar la web del l'Eix del Curs de l'any passat.

Que tingueu un bon 8 de març!

 Etiquetes

Comparteix