Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.03.2012

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya rep dos Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla

El “Laboratori de projectes d’Aprenentatge i Servei”, impulsat per l’Àmbit de Mètode i Formació i en què hi han participat diversos agrupaments de MEG, i el projecte “Parc què” per a la conservació de parcs de la unitat de Castors i Llúdrigues de l’AEiG Roger de Flor de Tiana han estat guardonats als VIII Premis d’Educació en el Lleure instituïts per la Fundació Lluís Carulla. L’acte de lliurament tindrà lloc aquest dijous 15 de març a les 19h al Palau Robert de Barcelona i estarà presidit pel conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries.

El jurat ha decidit atorgar al “Laboratori de projectes d’aprenentatge i servei” el premi al millor projecte fer per joves i adreçat al mateix col·lectiu, ofert per la Direcció General de Joventut. El premi ha recaigut en aquesta iniciativa perquè, segons el jurat, mostra un clar compromís amb la millora de la qualitat educativa. Creat el curs 2009-10 amb una primera experiència vinculada a UnescoCat anomenada “Centres de qualitat democràtica”, va evolucionar fins a esdevenir un instrument de millora de la qualitat pedagògica dels agrupaments escoltes a través de l’aprendre fent. Ha estat un enriquiment per als grups d’infants amb la mateixa vivència del cau, per al grup de caps amb l’oportunitat de formar-se amb experts, i per a la pròpia associació amb l’increment de la seva qualitat educativa.

El projecte “Parc què” de la unitat de Castors i Llúdrigues de l’AEiG Roger de Flor de Tiana (Demarcació Vallès/Maresme), ha rebut un dels quatre premis destinats a projectes o experiències. El jurat ha considerat que han dut a terme “una feina ben plantejada, molt ben executada i amb un fantàstic resultat que queda palès en haver aconseguit la fita d’educar en l’estimació de l’entorn i en el servei a la comunitat de tot un grup d’infants. L’experiència es va dur a terme al llarg de sis mesos amb un grup d’edats compreses entre els sis i els vuit anys. Consistia en la descoberta dels set parcs de Tiana fent primer l’exploració, després la reflexió de quines eren les coses que els agradaven i quines les que no, per arribar a poder dir com es podrien millorar. Tota l’experiència va ser documentada i sistematitzada per finalment presentar-se a l’alcalde i, en forma d’exposició, a tot el poble”.

Els Premis d’Educació en el Lleure, que compten amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), estan destinats a reconèixer projectes, experiències i trajectòries de caràcter educatiu dins l’àmbit de l’educació social i del lleure. Els altres guanyadors dels premis en l’edició d’enguany són la Taula del Lleure del Consell de la Joventut de les Illes Balears (premi a la trajectòria), la Fundació Tot Raval, per “Els experts de la Xarxa de Lectura del Raval”, el Grup Caliu pel documental Diferents. Conèixer el passat, entendre el present, assolir el futur i el Grup de Joves La Fàbrica de Can Tusell, de Terrassa, per la seva experiència de participació i d’inserció a la comunitat. 

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc aquest dijous, 15 de març, a les 19 h, a la sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona. Una hora abans de l’acte, a les 18 h, hi haurà una actuació musical de La Tresca i la Verdesca, als jardins del mateix Palau Robert. Presidirà el lliurament Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, i també hi participaran Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Lluís Carulla; Antoni Reig, director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i Sergi Contreras, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. 

El jurat d’enguany estava format per Benjamí Aguilar, Carles Barba, Josep Gonzàlez-Agàpito, Rosa Maria Pujol, Antoni Reig, Rafa Ruiz de Gauna i Eduard Vallory.Comparteix