Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

22.03.2012

Dos projectes de MEG reben Premis d’Educació en el Lleure

Una bona colla de persones amb fulard van omplir de gom a gom la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona el passat 15 de març, en el lliurament dels Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla. Era un dia especial per l’escoltisme i el guiatge: dos projectes de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) van ser reconeguts. No et perdis la galeria de fotos!

El grup La Tresca i la Verdesca va animar l’ambient abans de lliurament de premis, i a les set en punt va arribar el moment tan esperat. Representants de totes les entitats premiades, familiars i amics van omplir la sala. A l’escenari, el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries; la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla; el director general de Joventut, Antoni Reig; i el president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Sergi Contreras, van presidir l’acte.

El primer guardó que es va lliurar va ser el premi al millor projecte fer per joves i adreçat al mateix col·lectiu, ofert per la Direcció General de Joventut, al “Laboratori de projectes d’Aprenentatge i Servei”, impulsat per l’Àmbit de Mètode i Formació amb la participació d’una desena d’agrupaments de MEG. De la mà de la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla, van recollir el guardó la comissària general, Trini Molist; un dels responsables de l’Àmbit de Mètode i Formació, Dani Palau; una cap de l’AEiG Tsunami de Vic (en representació dels agrupaments participants al projecte), Marta Ocaña; i la professora de la UB i membre del GREM, Xus Martín.

Just després es va lliurar el premi al projecte “Parc què” per a la conservació de parcs, de la unitat de Castors i Llúdrigues de l’AEiG Roger de Flor de Tiana. El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Reig, va lliurar el premi a un castor i una llúdriga de Tiana, que van recollir el premi acompanyats d’una de les seves caps, en un dels moments més emocionants de l’acte!

Tot seguit es van lliurar la resta de premis a altres entitats: la Taula del Lleure del Consell de la Joventut de les Illes Balears (premi a la trajectòria), la Fundació Tot Raval, per “Els experts de la Xarxa de Lectura del Raval”, el Grup Caliu pel documental Diferents. Conèixer el passat, entendre el present, assolir el futur i el Grup de Joves La Fàbrica de Can Tusell, de Terrassa, per la seva experiència de participació i d’inserció a la comunitat.Comparteix