Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

30.03.2012

Uns 5.000 infants i joves catalans renuncien a fer servir el mòbil, la televisió i les xarxes socials durant la Setmana Santa

NOTA DE PREMSA ENVIADA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ
 
  • - Els campaments a la natura, amb un cost mitjà de només 15 euros per infant i dia, són una experiència molt enriquidora per als nens i nenes i una oportunitat única per educar-los en valors com l’austeritat, el respecte a l’entorn o la responsabilitat.
  •  - Passar uns dies allunyats de la tecnologia del dia a dia, vivint de manera austera, dormint enmig de la natura i compartint experiències amb companys de la seva edat. Això és el que han decidit fer per Setmana Santa uns 5.000 infants i joves, que participaran en campaments organitzats per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, la principal entitat de l’escoltisme català.
  • - Minyons Escoltes i Guies de Catalunya disposa de la xarxa de terrenys d’acampada més gran del país (109 terrenys en 17 comarques), que posa a disposició dels agrupaments escoltes i guies així com d’altres entitats d’educació en el lleure.

Durant les properes vacances escolars de Setmana Santa, més de 5.000 infants i joves entre 6 i 18 anys, afiliats a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, la principal entitat de l’escoltisme català, participaran en campaments a la natura. Dormiran en una tenda de campanya, menjaran asseguts a terra fent rotllana amb els companys i descobriran l’entorn natural que els envolta, tot prescindint del telèfon mòbil, la consola, la televisió, les xarxes socials i diverses comoditats que formen part del seu dia a dia.

Tot i que l’escoltisme utilitzi i potenciï les tecnologies 2.0 de manera habitual, per treballar en xarxa i fomentar la participació, els campaments s’entenen com un espai per “desconnectar”, viure experiències úniques i aprendre de manera vivencial. Passar uns dies acampant a la natura permet treballar valors i aptituds com l’austeritat, la responsabilitat, l’autonomia, la capacitat de decisió i d’organització i el respecte per la natura, que són essencials en la manera d’educar pròpia de l’escoltisme.

Els mateixos infants i joves contribueixen a organitzar els seus campaments amb l’ajuda dels educadors: per exemple, els més petits (6-8 anys), decideixen el menú, el joc de nit o una activitat determinada, mentre que els més grans (16-18 anys) poden encarregar-se de buscar el lloc d’acampada, comprar el menjar que s’enduran o, fins i tot, buscar maneres de finançar l’activitat si és necessari.

Per garantir una acampada regulada i de qualitat, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya posa a l’abast de tots els agrupaments escoltes del país, així com d’altres entitats infantils i de lleure, una xarxa de 109 terrenys d’acampada en 17 comarques, la més gran de Catalunya.

Els campaments organitzats per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya tenen un preu mitjà de 15 euros per infant i dia, un preu força econòmic comparat amb altres campaments i colònies. Aquest preu és possible gràcies, sobretot, al fet que els educadors que hi participen són joves voluntaris, formats específicament per a educar en el lleure a través de l’escoltisme i el guiatge, que no reben cap tipus de remuneració econòmica per la seva tasca. Aquests joves dediquen una mitjana de 8 hores setmanals a educar els infants a l’agrupament escolta del seu poble o barri, on desenvolupen un projecte educatiu al llarg de tot el curs amb els nens i nenes.Etiquetes

Comparteix