Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

10.04.2012

Qui s’està apropiant dels aliments de l’Àfrica?

Ahir es va presentar la campanya “Parin, aquí hi viu gent” amb l’objectiu de conscienciar la societat sobre com l’especulació alimentària, el poder de l’agronegoci i l’acaparament de terres estan augmentant la fam a l’Àfrica. La campanya pretén mobilitzar la ciutadania per aconseguir que les multinacionals i els governs posin fre a la destrucció de la sobirania alimentària.


La campanya està impulsada per Veterinaris sense Fronteres, una ONGD que des de fa 20 anys promou un model de desenvolupament rural just en favor de la Sobirania Alimentària al món.

En el marc de la campanya es faran diverses activitats gratuïtes:

Exposició “Parin, aquí hi viu gent”
Realitzada amb caixes de supermercat, carros de la compra i audiovisuals, té com a objectiu conscienciar a la societat de les causes reals de la fam i de les eines que tenim per tal de canviar aquesta situació com a ciutadans i ciutadanes.
Dates: entre el 12 i el 18 d’abril
Lloc: plaça Bonet i Muixí (al costat de la Plaça de Sants), Barcelona
Preu: gratuït

Concert de “N’Gomez Nokass” i performance
Actuació del grup de música senegalesa “N’Gomez Nokass” i performance sobre l’impacte de l’acaparament de recursos a l’Àfrica a càrrec d’un grup de voluntaris i voluntàries de VSF.
Data: 14 d’abril a les 18h
Lloc: plaça Bonet i Muixí (al costat de la Plaça de Sants), Barcelona
Preu: gratuït

Presentació de l’informe “Responsabilitat extraterritorial dels estats. L’espoli de recursos a l’Àfrica Subsahariana
Recull els resultats d’una investigació realitzada per VSF en tres països africans. En la presentació participaran dos testimonis directes de l’espoli que s’està produint a l’Àfrica: Janet Mary Oliso Akiteng -líder camperola de la xarxa TECLANET, que integra 45 organitzacions comunitàries a Uganda- i Peter Baleke Kayiira - implicat en el procés legal contra la multinacional cafetera alemanya Neumann Kaffee Gruppe pel desallotjament de 400 famílies camperoles a la comunitat ugandesa de Mubende.
Data: dilluns 16 d’abril a les 18:30h
Lloc: CIDOB (C/ Elisabets, 12, Barcelona)
Preu: gratuït
 Comparteix