Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

18.04.2012

Ja som 100.000 persones amb carnet de monitor i monitora

L’Escola de Formació de MEG és una de les 30 escoles de Catalunya que imparteixen el curs de monitor de lleure. Per commemorar els 30 anys de la regularització d’aquesta formació al nostre país, es va fer un acte a Barcelona, en què es van lliurar els títols número 99.999, 100.000 i 100.001 –aquest últim, a una cap del Moviment.

Quan va començar la FOCA, l’Anna Berga, cap de l’AEiG Mascançà, de Linyola (Demarcació NordOccidental), poc s’imaginava que el seu carnet de monitora tindria un número tan especial com aquest: el 100.001. I, encara menys, que el rebria al Palau de la Música de Barcelona de la mà del conseller de Benestar i Família, Josep Cleries.

Amb el lliurament, per part del conseller i del director general de Joventut, Toni Reig, dels carnets número 99.999, 100.000 i 100.001, es va voler simbolitzar la història, el present i el futur de la formació reglada de monitor i monitora al nostre país, ara que ha arribat a un número tan rodó. En aquests 30 anys també s'han lliurat a Catalunya 15.772 títols de director i directora de lleure.

Foto de família dels assistents de MEG a l'acte.

A la trobada, celebrada dimarts 17 d’abril al Palau de la Música Catalana, hi van assistir caps i responsables associatius de MEG i d'altres entitats i associacions. L’acte, conduït per la presentadora del club Super 3 Neus Ballbé, també va comptar amb la participació del qui va ser el primer director general de Joventut de la Generalitat, Enric Puig, i el professor d’Esade Josep Maria Lozano. L’acte va acabar amb un concert a càrrec de Joan Crosas i Manel Camp, que van interpretar cançons del grup “Esquirols”, incloses les famoses "Arrels" i "Torna, torna Serrallonga”, que el públic va acompanyar tot cantant també.

En commemoració de la tasca duta a terme pel teixit associatiu, durant l’acte es van projectar els vídeos 30 anys, 30 escoles i 10 testimonis-100M-100.000 monitors/es, que repassen la trajectòria del monitoratge de l’educació en el lleure. Els podeu veure a continuació:

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Durant la seva intervenció, el conseller Cleries va destacar que “l’educació en el lleure ha tingut i té en la societat catalana una gran força transformadora”. En aquest sentit, el conseller va recordar el pes que ha tingut l’educació en el lleure en la història del país, va emfasitzar “el paper dels educadors en el lleure com a transmissors de valors” i va valorar la tasca de “milers de joves d’arreu del país que inverteixen una part del seu temps lliure a treballar en l’educació de nois i noies, sense esperar res a canvi”.Etiquetes

Comparteix