Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

19.04.2012

Celebra una Diada de Sant Jordi escolta i guia!

Busques un llibre sobre l’escoltisme i el guiatge per regalar aquest Sant Jordi? T’imagines llegir públicament en veu alta l'obra més coneguda de Baden Powell? Com no podia ser d’una altra manera, a MEG ens agrada viure la Diada de Sant Jordi intensament!

Potser aquest Sant Jordi vols conèixer millor la història de l’escoltisme al món, o vols regalar un llibre que t’ajudi a explicar la importància d’aquest Moviment a la teva parella o un amic o amiga. Et recomanem L’escoltisme mundial. La discreta remor d’un bosc que creix, del català Eduard Vallory. Ara està d’actualitat perquè s’ha traduït a l’anglès, amb el títol World Scouting. Educating for Global Citizenship. Una bona manera de fer conèixer Sant Jordi a l’Erasmus de la classe o a aquell amic o aquella amiga que vas fer a la Jamboree...

Però si hi ha algun llibre emblemàtic és, sens dubte, Escoltisme per a nois, de Baden Powell. El Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, a través de la Fundació Maria Ferret, organitza una lectura contínua del llibre per la Diada, a la plaça d'Espanya de Palma.

Els agrupaments de MEG organitzen moltíssimes activitats per Sant Jordi: sortides, intercanvis de llibres, paradetes de llibres i roses... A continuació t’oferim un recull d'algunes propostes:

AEiG Jaume Caresmar i Maria Antònia Salvà (Igualada)
Sortida de Sant Jordi de tot l’agrupament. 

AEiG Flos i Calcat (Arenys de Mar)
Parada de roses, punts de llibres i manuals amb temàtica de Sant Jordi 

AEiG Joan Pons (Girona)
Intercanvi de llibres i venta de roses. 

AE Montnegre (Calella)
Parada de roses i llibres

AEiG Montpalau (Pineda de Mar)
Parada de venta de llibres i roses a la Plaça de les Mèlies de Pineda.

AEiG Nostra Dona del Tura (Olot)
Parada per vendre roses.

AEiG Pinya de Rosa (Blanes)
Parada de llibres i roses del cau! Dies 21, 22 i 23 al passeig de mar de Blanes.

AEiG Sant Narcís (Girona)
Excursió de Sant Jordi 

AEiG Santa Maria de Vista Alegre (Girona)
Sortida d'un cap de setmana on l'eix d'animació acostuma a anar relacionat amb la llegenda. Hi va tot l'agrupament i conviden els pares i mares a la possibilitat de venir a participar. Des de fa uns anys, també fan una parada a la Plaça Catalunya durant el dia de Sant Jordi, on hi venen roses i altres objectes i detalls fets a mà per algunes unitats. Intenten ser originals cada any per disfrutar un xic més de la nostra diada!
 Comparteix