Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

09.05.2012

L'AEiG MontsantCim fa servei ambiental a Capçanes

L'AEiG MontsantCim, de Reus (Demarcació de Tarragona), va realitzar el cap de setmana del 5 i 6 de maig la seva trobada temàtica anual, el TroTem. Enguany va tenir lloc a Capçanes i la van dedicar al servei ambiental.

Dissabte al matí van arribar al poble amb tren i després d'instal·lar-se i muntar les tendes al pati de l'escola, van dirigir-se cap a la zona de Les Taules, on van fer diverses accions per a la millora i manteniment de l'itinerari excursionista i cultural de barraques de pedra seca. Els més petits van marcar el camí i van envernissar els pals indicadors i els més grans van desbrossar i mantenir els voltants de les cabanes.

Diumenge s'hi afegiren els pares i mares del cau i tots junts van recórrer l'itinerari acompanyats de voluntaris de l'ADF de Capçanes, que aportaren informació cultural sobre les barraques de pedra seca i paisatgística de la flora i fauna de l'entorn. Tot plegat acabà amb una boníssima fideuà i l'hora dels adéus.

Tot el cap de setmana s'articulà a partir de la història de la Malú, una nena gitana que els explicà i féu viure diverses aventures.

Aquesta és una activitat pedagògica d'Aprenentatge Servei, una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. L'Aprenentatge Servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.

L'AEiG MontsantCim agraeix la col·laboració del Consorci de la Serra de Llaberia, l'ADF de Capçanes, l'Ajuntament de Capçanes i l'Escola Sant Isidre.Comparteix