Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.05.2012

De les balenes de l'Àrtic a les orenetes de la plaça

El 22 de maig és el Dia Internacional de la Biodiversitat, que vol servir per promoure la conservació de la diversitat biològica a tot el planeta. I no es tracta només de l'Amazònia o les balenes de l'Àrtic, sinó que a casa nostra tenim una gran riquesa biològica, sovint amenaçada. Us presentem alguns recursos per fer activitats sobre fauna i flora autòctones.

L'Assemblea General de les Nacions Unides va instituir el 22 de maig com a Dia Internacional de la Biodiversitat, per commemorar la data d'adopció del text del Conveni sobre Diversitat Biològica en aquell dia de l'any 1992. Els objectius d'aquest Conveni són la conservació de la biodiversitat, l'ús sostenible dels seus components i la participació justa i equitativa dels beneficis resultants de la utilització dels recursos genètics. El Conveni és el primer acord global cabal per a abordar tots els aspectes de la diversitat biològica: recursos genètics, espècies i ecosistemes.


Per altra banda, el 2010 va ser l'Any Internacional de la Diversitat Biològica i actualment ha estat declarada també la Dècada de Nacions Unides per a la Biodiversitat 2012-2020.
 
Propostes d'activitats per treballar el tema de la biodiversitat
La biodiversitat no és només l'Amazònia o les balenes de l'Àrtic, sinó que a casa nostra tenim una gran riquesa biològica, sovint amenaçada. Aquí trobareu alguns recursos per aprofitar el  Dia Internacional de la Biodiversitat al cau fent activitats sobre fauna i flora autòctones:
 
 
Materials complementaris als plafons interactius dels terrenys d'acampada:
 
Activitat 10 “Art viu ”
Activitat 11 “La vida en globus ”
 
 
 
 
Portal Biodiver (Fundacioń Biodiversidad)
 
Vídeos sobre biodiversitat a Catalunya
 
 
Capítols del programa El medi ambient (TV3):
 
Notícia “Els animals exòtics, un regal capritxós?”, Telenotícies TV3- 11/12/2010
 
Notícia “La biodiversitat a Catalunya”, TV3, 27/05/2010
 


Etiquetes

Comparteix