Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

18.05.2012

La Demarcació de Manresa vota un canvi de nom

Els i les caps de la Demarcació de Manresa estan convocats aquest cap de setmana, 19 i 20 de maig, a una assemblea extraordinària. S’hi decidirà si es manté el nom actual de la demarcació o es canvia pel de “Demarcació de la Catalunya Central”.

La Demarcació de Manresa es planteja un canvi de nom per fer que sigui més representatiu i que tots els agrupaments s’hi sentin més còmodes. Aquesta possibilitat va sorgir ja fa uns anys, però a principis d'aquest curs va ser quan es va engegar el procés per al possible canvi.

Aquest procés ha potenciat la participació dels agrupaments, donant importància al debat intern dels Consells, amb un calendari de recollida de propostes i dos processos de votacions per part dels agrupaments, fins que s’ha escollit un sol nom com a alternativa: Demarcació de la Catalunya Central.

Un cop fet això, cal sotmetre el canvi de nom a votació en una assemblea extraordinària, on s’escollirà si adoptar el nou nom o bé seguir amb l’actual. Per tal que es canvïi el nom de la Demarcació, caldrà que la nova proposta aconsegueixi el suport d’una majoria qualificada (un mínim de dos terços dels vots recollits) i d’una majoria simple (més del 50%) per part dels agrupaments assistents.

Aquest és l’únic punt de l’ordre del dia de l’assemblea, que tindrà lloc a Sant Martí de Tous (Anoia) i anirà acompanyada d’activitats diverses durant tot el cap de setmana. Abans de l'asemblea hi haurà jocs, i després, es faran tallers-debat sobre teatre social, trastorns infantils i espiritualitat. Arribada la nit es realitzarà una petita vetllada de contes eròtics i jocs. I per acabar el dia es farà un concurs de punxa-discs, entre altres sorpreses.

Diumenge el matí, ben d’hora, començaran les activitats de servei repartides per diferents zones del terme municipal de Sant Martí de Tous. Es tracta de l’arranjament de tres barraques de pedra seca, la neteja i arranjament de la font del Tap, una pintada de murals a la zona de l’escola municipal i un taller de muntatge d’un bon campament.
 Etiquetes

Comparteix