Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

21.05.2012

Acompanya els Truc 2 de Tàrrega en el seu projecte a Togo!

A l’hora de decidir el seu projecte, els Truc 2 de l’AEiG Mestre Güell-Roger de Llúria, de Tàrrega (Demarcació Nord-Occidental), tenien molts camins a triar i una idea en comú: fer una cosa gran i que tingués el servei com a element central. La resposta la van trobar a Togo, a l'Àfrica. I aquí comença la seva història, que ara podeu seguir a través d'un bloc.

Truc’s Tàrrega Togo és el nom del bloc que han obert perquè tothom qui ho vulgui els acompanyi en aquesta aventura. El projecte que han triat, “L’espai de l’infant”, es desenvoluparà durant el viatge que faran aquest estiu a Togo, a l’Àfrica.

L'objectiu és fer gaudir, al mateix temps que ells ho fan, a tots els infants dels poblats pels que passaran durant el seu viatge, mitjançant el joc, els valors i la recerca de la innocència de ser infant. Crear un temps de lleure per compartir, divertir-se i riure. “Perquè un nen que no ha jugat mai, mai pot ser un home”. Ho expliquen en aquest vídeo, on podeu veure la presentació que van fer davant de la resta d'unitats de l'agrupament:

Tal i com ells mateixos expliquen, “allà, la majoria de nens no poden anar a l’escola perquè han d’ajudar a les seves famílies treballant al camp des de que surt el sol fins que es pon. Els que tenen el privilegi d’anar a l’escola, durant el cap de setmana o quan en surten, també han d’anar a treballar al camp, sense saber el que vol dir jugar, ni desconnectar de la seva rutina... sense saber el que vol dir ser un infant”.

A Togo també tenen previst reunir-se amb diferents entitats i ONGs locals per tal d’endinsar-se i aprofundir amb la cultura i societat del país. Aprofitaran el temps lliure per conèixer la cultura, el paisatge i sobretot la gent d’allà. I quan tornin, difondran la seva experiència i treballaran per fer que la gent prengui consciència que tothom no viu com nosaltres i que des d’aquí es poden fer coses per ajudar a la gent d’allà o si més no aprendre a valorar tot el que tenim.

L’aventura començarà el 5 de juliol. Però actualment ja pots seguir la preparació de la gran aventura al blog que han creat.Etiquetes

Comparteix