Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

30.05.2012

La Demarcació de Manresa canvia de nom

Els i les caps de MEG dels agrupaments de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i el Solsonès han decidit canviar el nom de la seva demarcació pel de Demarcació de la Catalunya Central. Amb aquest canvi, aprovat en una assemblea extraordinària, es vol que el nom sigui més representatiu i que tots els agrupaments s’hi sentin més còmodes.

 

El passat 20 de maig, a Sant Martí de Tous, els i les caps van votar entre mantenir el nom de Demarcació de Manresa o bé canviar-lo pel de Demarcació de la Catalunya Central, i finalment va ser aquesta última l’opció escollida. Per tal de canviar el nom de la demarcació, calia que la nova proposta aconseguís el suport d’una majoria qualificada (un mínim de dos terços dels vots recollits) i d’una majoria simple (més del 50%) per part dels agrupaments assistents.

La possibilitat del canvi de nom va sorgir ja fa uns anys, però a principis d'aquest curs es va engegar un procés participatiu per a treballar-ho a nivell de demarcació. El procés va potenciar la participació dels agrupaments, amb debat als Consells i amb dos processos de votacions que van portar a escollir una sola proposta alternativa al nom vigent fins ara.

A banda de l’assemblea, celebrada dissabte a la tarda, durant tot el cap de setmana es va fer una trobada de caps, amb el lema "De cap a l'olla!". Entre altres activitats, es van fer accions de servei a diferents zones del terme municipal de Sant Martí de Tous. Concretament, els i les caps van arranjar tres barraques de pedra seca, van netejar i arranjar la font del Tap, i van fer una pintada de murals a la zona de l’escola municipal i un taller de muntatge d’un bon campament.
 Etiquetes

Comparteix