Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

28.06.2012

300 joves escoltes es mobilitzen a La Riba per construir un tallafoc

Es tracta de la Clarotada, la primera trobada de joves de 17 a 18 anys d’agrupaments  organitzada per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge.  Tindrà lloc a Valls i a La Riba el 30 de juny i 1 de juliol. També es realitzarà una gimcana gegant, concerts i una acampada. 

Les activitats d’estiu dels agrupaments escoltes i guies de Catalunya tindran aquest 2012 un tret de sortida molt especial. Serà el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, a Valls i La Riba (Alt Camp), en la trobada batejada com a Clarotada. Es tracta d’una activitat organitzada per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), que aplega 20.000 escoltes i guies catalans. En aquesta ocasió, els protagonistes de l’activitat són els joves d’entre 17 i 18 anys de la FCEG. Hi participaran uns 300 que durant tot el cap de setmana realitzaran activitats de coneixença, lleure i servei a la comunitat entre els municipis de Valls i la Riba.

L’objectiu de la trobada serà que els participants coneguin altres joves que, com ells, formen part d’un agrupament escolta i guia. D’aquesta manera, poden adonar-se’n de la importància del moviment al país i de la seva tasca transformadora. Els joves ho podran evidenciar a partir d’una gimcana gegant per Valls, que els hi exigirà tot el seu enginy i capacitat d’organitzar-se. També es faran concerts i una acampada.

I diumenge al matí es farà una macro-activitat de servei: els 300 joves construiran un tallafoc als boscos de La Riba, en col·laboració amb l’Associació de Defensa Forestal de La Riba. Les més de 600 mans dels joves buscaran evitar que es repeteixin episodis tristament recordats com el de l’incendi que va assolar la zona el 2011. L’objectiu és que el tallafoc protegeixi el poble de La Riba i una de les poques zones de bosc que aquest incendi no va destruir.

Amb aquesta trobada, s’inicia la temporada de campaments i altres activitats d’estiu de  l’escoltisme i guiatge català. Aquestes activitats tenen un ADN propi i distintiu: el contacte amb la natura, la implicació dels propis participants en el desenvolupament del campament i el fet de ser el punt culminant de tot un curs d’activitat associativa. Aquest 2012 es duran a terme més de 500 campaments en què hi participaran 18.000 infants i joves del moviment escolta i guia català.Comparteix