Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

02.07.2012

200 Trucs possibiliten un tallafoc a La Riba en plena onada de calor i risc d’incendis

200 joves escoltes i els seus caps, procedents d’agrupaments escoltes de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge han participat aquest cap de setmana a la Clarotada, que ha tingut lloc a Valls i La Riba. Les altes temperatures no han impedit que la trobada fos, en opinió dels organitzadors, un èxit que valdrà la pena repetir.

La trobada ha servit per que els participants coneguin altres joves que, com ells, formen part d’un agrupament escolta i guia, encara que d'associacions diferents. La gimcana gegant que va tenir lloc a Valls dissabte al matí va evidenciar aquest fet, omplint els carrers de joves amb fulard i amb ganes de transformar el seu entorn. Entre les diferents proves de la gimcana, els joves també van participar a breus tallers formatius, sobre temes com teatre de l’oprimit, sobirania alimentària o resolució de conflictes. Al vespre, els joves van dirigir-se cap a La Riba, on van gaudir de concerts i van realitzar una acampada.

Diumenge al matí va tenir lloc l’activitat central de la trobada: la construcció d’un tallafoc als boscos de La Riba, ben a prop de la zona que va cremar el 2011. Les 600 mans van estar coordinades per l’Associació de Defensa Forestal de La Riba.

Podeu veure més fotos a l'àlbum PicasaComparteix