Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

20.11.2012

20 de novembre: Dia Universal de la Infància

L’any 1989 es va aprovar la Convenció sobre els Drets de l’Infant per part de Nacions Unides. Des de llavors, cada any, el dia 20 de novembre es commemora el Dia Universal de la Infància a tot el món.

El 20 de novembre, Dia Universal de la Infància, es commemora l’aprovació del Tractat Internacional que a l’any 1989 va establir els drets fonamentals de tots els infants, conegut amb el nom de Convenció sobre els Drets de l’Infant.

Aquest any, a casa nostra, aquest dia adquireix una especial rellevància com a conseqüència dels darrers informes publicats, com per exemple, el del Síndic de Greuges, que indica que la pobresa afecta un 23,7% dels infants catalans com a conseqüència de la crisi econòmica que estem vivint a casa nostra.

Malgrat aquesta situació, a Catalunya, comptem amb diferents mecanismes per garantir els drets dels infants: a nivell legislatiu, tenim una llei que recull tots els drets i garanties de la Infància i a més, el Parlament ha constituït una Comissió d’Infància. Així mateix, el Departament de Benestar, juntament amb altres municipis, ha acordat les bases d’actuació davant de les situacions de risc greu dels infants.

Per commemorar aquesta data i per sensibilitzar a la població envers a la situació de vulnerabilitat que es troben molts infants, la Fundació Catalana de l’Esplai i la Diputació de Barcelona han impulsat aquest 2012 la plataforma web www.dretsinfant.cat, dirigida a infants, professionals del món de l’educació i famílies i té com objectiu sensibilitzar i difondre els drets dels infants a la població.

Si a l'agrupament organitzeu o participeu en alguna activitat relacionada amb el Dia Universal de la Infància, feu-nos-ho saber! Trobareu un llistat d'activitats que s'organitzen arreu de l'estat, elaborat per la Plataforma d'Infància, a l'arxiu adjunt. 

Font: Xarxanet.org (adaptació)Comparteix