Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

27.11.2012

L'AEiG Lo Manaix celebra el 10è aniversari!

L'AEiG Lo Manaix, de Lleida (Demarcació Nord-Occidental) celebra aquest dissabte 1 de desembre l'acte inaugural del seu 10è aniversari. Ho faran amb una sessió de cine solidària per contribuir d'una manera original al Gran Recapte d'Aliments que es fa a nivell català aquest cap de setmana. Moltes felicitats!

 

El pròxim dissabte 1 de desembre, a les 11h del matí, tindrà lloc, al Teatre Principal de Lleida, l’acte inaugural del 10è aniversari de l’AEiG Lo Manaix. L’acte consistirà en una sessió de cinema solidari amb la pel·lícula catalana Herois com a protagonista, de la qual, gràcies a la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català, han aconseguit els drets de reproducció. I per entrar-hi només caldrà portar un producte alimentari de llarga conservació (llegums, oli, arròs, llaunes de conserva, llet, etc.) que donaran al Banc d’Aliments de Lleida, entitat que aquell cap de setmana organitza el Gran Recapte d’Aliments a la ciutat.

Des de l'agrupament volen que el desè aniversari sigui participatiu, obert i transformador, i és així com arrenquen la celebració dels seus primers 10 anys de vida, al més pur estil escolta i guia: comprometent-se i fent servei a la ciutat.

De fet, la idea d’aquest acte va sorgir arran del projecte d’Aprenentatge Servei que van portar a terme els Pioners i Caravel·les de l'agrupament el curs 2010-2011. Aquest projecte, inscrit en la primera edició del programa “La Palma Produccions” de la Regidoria de Joventut de La Paeria i amb el qual van participar en l’experiència pilot del Laboratori d’Acció i Innovació Educativa sobre ApS de MEG, va tenir com a resultat l’elaboració de dos produccions audiovisuals de 10 minuts realitzades pels nois i noies: un reportatge sobre la situació de les persones sense llar a Lleida, intitulat Els invisibles, i un curmetratge de por, intitulat Joc de Claus.

En la revisió de final de curs va ser quan van proposar fer un acte a la ciutat que tingués un doble objectiu: promocionar el cinema en català i fer un recapte solidari de roba o d’aliments. Finalment, donada la situació d’emergència a què ens ha portat la crisi que patim vam creure més convenient orientar-lo cap a aquesta última opció en col·laboració amb el Banc d’Aliments de Lleida.

#10delomanaix

Aquest serà el hashtag que faran servir a Twitter i a les xarxes socials per donar a conèixer totes les activitats que faran des del pròxim 1 de desembre fins al Nadal del 2013 per celebrar aquests 10 anys. L'objectiu és fer-se presents a la ciutat durant tot el curs per compartir la il·lusió i el seu projecte educatiu amb tothom que ho vulgui. I, tal i com expliquen, ho faran a través d'"iniciatives creatives, fetes en xarxa, i fruit del compromís i de l’esforç d’uns infants i joves que són la nostra raó de ser, amb la idea d’aportar alguna cosa als altres i al nostre entorn, de reflexionar-hi críticament i deixar, en definitiva, el món millor de com l’hem trobat".Etiquetes

Comparteix