Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

29.11.2012

Sant Sadurní d’Anoia acull una de les assemblees més multitudinàries de la història

Diumenge passat, 25 de novembre, 552 caps i responsables associatius vam batre un rècord d’assistència a l’Assemblea general de MEG. Renovant alguns càrrecs de la Taula Executiva i aprovant documents com el Pla Triennal o el pressupost, entre altres coses, vam decidir junts el futur de l’escoltisme i el guiatge!

Vés directament a:

 

Un cap de setmana intens...

L’Ateneu Agrícola de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) va quedar ple de gom a gom aquest diumenge per acollir l’Assemblea general amb més participació que es recorda, acollida per la Demarcació Baix Llobregat / Garraf / Alt Penedès. Si fem cas de les dades oficials, almenys des de 1990 no hi ha hagut cap Assemblea on es superés la xifra de 552 participants. Vam batre un rècord!
 
L’ambient escolta i guia es va fer sentir al poble molt abans de l’Assemblea. Dissabte al matí, amb el Comissariat General (CG), la Taula Pedagògica general (TAPE) i la Taula de Secretaris i Administradors (TASA). A la tarda, amb una trobada del LABTRUC i amb la FORA Bàsica per a responsables associatius de primer any i amb una formació en comunicació per als més experimentats. I al vespre va arribar part més festiva, amb actes organitzats per l’AEiG Sant Sadurní: una sessió de balls i danses, un correfoc, una botifarrada popular i un concert amb DJ Morrison!
 
Diumenge ens va tocar llevar-nos “ben d’hora ben d’hora” i començar a fer feina! Poc després de les 9 començava el plenari de l’Assemblea on, després d’un vídeo de benvinguda ben emocionant, aprovàvem l’acta de l’Assemblea anterior, així com la Memòria i l’Estat de comptes del curs 2011-2012. Després va arribar el moment en què la Taula Executiva va llegir l’Informe crític, posicionant-se sobre esdeveniments que han afectat últimament el nostre moviment i la nostra societat.
 

Elecció dels nous càrrecs generals

A continuació arribava el moment d’escollir els nous càrrecs generals. En primer lloc, el de comissari general, per rellevar qui ho ha estat en els darrers tres anys, l'Arnau Garcia i Conesa. Es va escollir en Lluís Marco i Planells, que va començar la seva trajectòria dins l’escoltisme fa 21 anys a l’AEiG Bonanova-Joan Bosco de Barcelona, i entre altres tasques, va ser comissari del Sector 1 i, els darrers tres anys, comissari de la Demarcació del Barcelonès.
També es va escollir el nou secretari general, per rellevar l’Arnau Casanovas i Massana. El nou secretari és l’Albert Catà i Farré, que ha estat comissari de la Demarcació de Tarragona durant els últims tres anys. Prové de l’AEiG Ben Enllà de Reus, on va fer de cap de diverses unitats i va ser cap d’agrupament, entre altres tasques.
Pel què fa a la secretària general, l’Irene Alerm i Pou rellevarà la Cèlia Sentís i Otal. L’Irene va entrar com a caravel·la a l’AEiG Mossèn Jaume Oliveras de La Garriga, on després va ser truc. Allà va fer de cap de diverses unitats durant 5 anys, i també de secretària i de cap d’agrupament. Els últims tres anys ha estat comissària de la Demarcació Vallès/Maresme.
Per últim, el nou administrador general (càrrec fins ara vacant) és Jordi Valls i Olivé, que va iniciar-se en l’escoltisme com a pioner a l’AEiG Sant Ignasi de Barcelona. Després de ser cap durant sis anys, va ser formador al Sector 2 i va fer d’administrador de la Demarcació del Barcelonès durant 3 anys.

Convidats internacionals i nou Mètode Truc

Després de la votació dels nous càrrecs generals, va ser el torn de donar la benvinguda als convidats. Després de la intervenció de l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas i Ferrer, va ser el torn d’una representant del guiatge internacional: Pascale Vandermissen, vicepresidenta de la regió europea de la WAGGGS, que va fer una intervenció gravada en vídeo:

A continuació, es va presentar el nou llibre pedagògic que hem editat: Mètode de Truc. Proposta pedagògica per a joves escoltes i guies. Aquest llibre, que forma part de la col·lecció "Drecera", va ser presentat pel seu autor, Jordi Feu, que és sociòleg i exescolta. Si voleu saber més coses sobre el llibre, no us perdeu el vídeo de la seva intervenció.

Aprovem el nou Pla Triennal 2012-2015!

A l’Assemblea es va aprovar també el Pla Triennal 2012-2015: “Nous reptes, nous horitzons”, que recull les prioritats que han de marcar la direcció de tota l’associació durant els propers tres anys i s’organitza en cinc eixos estratègics: enfortir els agrupaments; la natura, font d’aprenentatge; associació sostenible; lideratge juvenil; i escoltisme i guiatge del segle XXI

Altres documents que es van aprovar a l’Assemblea són el Programa de curs i el Pressupost 2012-2013. La documentació aprovada a l’Assemblea la podreu trobar entrant a l’Espai del Cap, a la pestanya Documents, a l’apartat “Objectius i propostes de MEG”.

Fotos, tuits i vídeos de l’Assemblea

Hem fet un recull de fotos de l’Assemblea que pots veure a continuació. Si tu també vas fer fotos i ens les vols passar, escriu-nos a comunicacio@escoltesiguies.cat!
Assemblea General MEG 2012 - St.Sadurní d'Anoia
L’Assemblea també es va viure a Twitter, amb l’etiqueta #agomeg. Hi va haver centenars de tuits, a continuació en recollim alguns:
A continuació pots veure alguns dels vídeos que es van projectar durant l’Assemblea i que hem penjat al canal de Youtube de MEG: la benvinguda, les memòries de les Demarcacions i les intervencions de’n Jordi Feu, autor del llibre Mètode de Truc, i Pascale Vandermissen, vicepresidenta de la regió europea de la WAGGGS. No te’ls perdis!

 

 Etiquetes

Comparteix