Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

04.12.2012

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya se suma al rebuig de l’esborrany de la llei d’Educació de Wert

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens sumem al posicionament expressat per la plataforma Somescola, de la qual formem part, sobre l’esborrany de llei d’Educació del ministre José Ignacio Wert, i ens afegim a la crida d’altres entitats perquè el país es mobilitzi en defensa de l'escola en català.

Considerem que l’esborrany de llei porta la política educativa a un retorn d’un passat predemocràtic. És a dir: el control doctrinal de l’educació, la recentralització del sistema, la minorització de les llengües no castellanes, amb especial malvolença contra l’escola catalana i els programes d’immersió lingüística que han representat un dels millors èxits del nostre sistema educatiu en els darrers 30 anys. A més, el text és un atemptat a la llengua, a la cohesió social i a la promoció d’igualtat d’oportunitats que han presidit l’escola catalana.

Com a entitat educativa amb una llarga trajectòria de treball per al país, ens sumem a les mobilitzacions en defensa de la nostra escola i a l’exigència al Govern de la màxima contundència en la defensa d’un patrimoni pedagògic que hem construït entre tots.
Així mateix, participarem aquesta tarda a un plenari extraordinari de la plataforma Somescola per donar resposta al que considerem una agressió al nostre model d’escola.Etiquetes

Comparteix