Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

05.12.2012

Convocatòria en defensa de l’escola catalana: dilluns 10 de desembre a les 18:30h

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) forma part, des de la seva creació, de la plataforma cívica i d'entitats Somescola.cat. Durant tot aquest temps hem fet evident el nostre compromís amb la plataforma, amb la defensa de la llengua catalana i amb el model de cohesió social que representa.

Per això, avui més que mai, davant el darrer atac a la nostra llengua i al nostre model d'escola protagonitzat pel ministre Wert, donem ple suport a la convocatòria, per part de Somescola.cat, d'una jornada de protesta contra l'avantprojecte de la LOCME i en defensa del model d'escola catalana en llengua i continguts. Serà dilluns 10 de desembre, a les 18:30 a la plaça Sant Jaume de Barcelona, amb el lema “Per un país de tots, l’escola en català”.

El proper dilluns 10 de desembre hem d'omplir la plaça Sant Jaume de Barcelona, per això apel·lem a la capacitat de convocatòria i mobilització dels vostres agrupaments, caps, pares/mares, nens/es i joves, perquè a 2/4 de 7 acudeixin a la crida a favor del model d'escola catalana en llengua i continguts.

Pot ser que paral·lelament a la de Barcelona es facin més convocatòries a altres pobles i ciutats de Catalunya. Podeu consultar el llistat de convocatòries actualitzat dilluns al matí al web www.somescola.cat.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya se suma al rebuig de l’esborrany de la llei d’Educació de Wert

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens sumem al posicionament expressat per la plataforma Somescola sobre l’esborrany de llei d’Educació del ministre José Ignacio Wert. Considerem que l’esborrany de llei porta la política educativa a un retorn d’un passat predemocràtic. És a dir: el control doctrinal de l’educació, la recentralització del sistema, la minorització de les llengües no castellanes, amb especial malvolença contra l’escola catalana i els programes d’immersió lingüística que han representat un dels millors èxits del nostre sistema educatiu en els darrers 30 anys. A més, el text és un atemptat a la llengua, a la cohesió social i a la promoció d’igualtat d’oportunitats que han presidit l’escola catalana.

Com a entitat educativa amb una llarga trajectòria de treball per al país, ens sumem a les mobilitzacions en defensa de la nostra escola i a l’exigència al Govern de la màxima contundència en la defensa d’un patrimoni pedagògic que hem construït entre tots.

Taula Executiva
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

 

 Etiquetes

Comparteix