Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

05.12.2012

L'escoltisme dóna suport a la Festa per al Joc i la Joguina en català

El passat 1 de desembre, la Plataforma per la Llengua, "l'ONG del català", va celebrar la 9a Festa per al joc i la joguina en català, al passeig Lluís Companys de Barcelona al costat de l'Arc de Triomf. Hi van col·laborar uns 80 voluntaris d'unitats de Pioners i Caravel·les i Truc i també nombrosos antics escoltes de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Aquesta Festa anual és l'activitat més participativa i visible de la campanya permanent de promoció de les joguines i els jocs vinculats al nostre àmbit lingüístic, on s'hi reclama la utilització del català en les instruccions i l'etiquetatge tal com estableix el Codi de Consum vigent i s'hi ofereix informació de tots els jocs i joguines que ja el compleixen i podem trobar al mercat. Aquests jocs i joguines estan reunits al web www.jocsijoguines.cat, que inclou cercadors per edat, tipus o nom de la joguina o per fabricant.

Durant tot el dia, els nens i nenes amb els seus acompanyants van poder participar en els tallers i espectacles de la Festa, veure l'il·lustrador Valentí Gubianas pintant en directe un mural de cinc metres de llarg, assistir a les projeccions de cinema de “Les Tres Bessones”, construir un titella, fer-se una foto simulant ser en Patufet, jugar amb les matemàtiques, entrar en els tallers de bastoners, diables i tabalers i donar al Patge Reial la seva carta als Reis d'Orient, que acaba demanant ... “i poder jugar en català”.

Uns 80 voluntaris de diversos Trucs i unitats de Pioners i Caravel·les i nombrosos antics escoltes de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya van col·laborar en els tallers de “pinta't la cara”, “encerta la diana amb un avió”, “dibuixa i fes una xapa”, “cinema en català”, “iniciació a fer puntes de coixí”, “l'arbre de la llengua”, així com en els serveis d'inflar i repartir globus o al bar on el cuiner Pep Salsetes, també antic escolta, va servir xocolata desfeta i brou natural, tot ben calent.

A la Festa d'enguany hi han participat els agrupaments AEiG K-2 (Godwin Austin), AEiG Mare de Déu de Núria, AEiG Mn. Puig i Moliner, AEiG Perot Guinarda i AEiG Sant Ignasi (Demarcació del Barcelonès).

El temps assolellat va contribuir que hi assistissin més de 6.000 persones.

Trobareu més informació a www.plataforma-llengua.cat/festajoguina

Text: Sebastià Que (Comissió de Joguines de Plataforma per la Llengua)

 Etiquetes

PiC

Comparteix