Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

05.01.2013

El Congrés de Formació (COFO), un espai on es para el temps!

El passat cap de setmana del 20 i 21 d'octubre es va celebrar el Congrés de Formació (COFO). Es tracta d’una trobada d’un cap de setmana adreçada a tots els formadors i formadores de la nostra Escola de Formació, persones voluntàries que dediquen el seu temps lliure i la seva experiència a formar altres caps de la nostra associació. Enguany hi van assistir 55 persones.

El tema central del Congrés, la resolució de conflictes i dinàmiques de grup, es va treballar amb dos talleristes de luxe. D’una banda, la Gabriela Sobel, que va treballar el conflicte amb un enfocament possibilitador, veient-lo com una oportunitat per a la millora, amb un treball d’autoconeixença, tant personal com organitzacional, per tal d’aprofitar els nostres punts forts i dotar-nos de recursos per superar les nostres dificultats. D’altra banda, en Manel Güell va enfocar de manera més pragmàtica la resolució de conflictes entre persones, proporcionant-nos una sèrie de tècniques i recursos per treballar en les nostres formacions. Des d’una perspectiva realista, ens va donar a conèixer el conflicte com a part de la nostra vida i com un tema amb què hem de conviure i superar mitjançant la creativitat i la comunicació.

Els assistents es van emportar recursos a treballar a les formacions i als caus, així com una idea de fons: quan hi ha un conflicte, un mateix ha de buscar dins seu i sempre trobarà una solució creativa al problema. El que més es valora del COFO és poder compartir amb els companys i companyes aquells temes que es generen més debats, inquietuds i conflictes a l’hora d’encarar les formacions, i també aprendre eines per millorar les dinàmiques amb què es treballen els continguts.

El Congrés de Formació va incloure la SIFO (Sessió Inicial de Formació), adreçada als formadors nous, i el Claustre de formadors i formadores. També es va fer la trobada per definir continguts del nou model formatiu d'escola de lleure, on hi estaven convidats antics formadors.

El COFO és i ha de ser un espai on es para el temps, on s’acompanya formadors i formadores perquè, amb l’estil dinàmic, grupal i vivencial propi de les nostres formacions, despleguin el màxim d’eines possibles a l’hora de dur a terme una feina tan important com la d’ajudar els i les caps a desenvolupar la seva tasca educativa.Etiquetes

Comparteix