Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

12.12.2012

Defensem el model d’escola catalana amb Somescola

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens sumem un cop més a la defensa de la nostra llengua i del nostre model d’escola, davant del darrer atac protagonitzat pel ministre Wert. Com a entitat membre de Somescola, aquest dilluns vam participar a les concentracions que es van fer arreu del país i vam participar al lliurament del manifest de la plataforma als representants del govern català.

Milers de persones, entre els quals molts escoltes i guies, van concentrar-se dilluns a les places més de 65 de pobles i ciutats d’arreu del país, responent a la convocatòria de Somescola per defensar el model d’escola catalana i rebutjar la llei d’Educació que va fer pública la setmana passada el ministre espanyol José Ignacio Wert. En les concentracions fetes arreu del país es va llegir un manifest que mostra la unitat de la societat civil catalana en defensa del sistema d'immersió lingüística i que reclama al Govern català fermesa i contundència en el rebuig d'un avantprojecte de llei que ataca el model d'escola impulsat a Catalunya des de l'inici de la democràcia

A Barcelona, on la Plaça Sant Jaume es va omplir amb més de 4.500 persones, el músics Marina Rossell i Feliu Ventura i el filòleg Isidor Marí van llegir el manifest, acompanyats dalt de l’escenari de representants de les entitats que formen Somescola, entre els quals hi havia el comissari general de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Lluís Marco. Una vegada llegit el manifest, els representants de les entitats van ser rebuts al Palau de la Generalitat pel president Artur Mas, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Aparicions als mitjans de comunicació:

Vilaweb - Les places s'omplen amb #Somescola: 'Per un país de tots, l'escola en català' (Lectura del manifest) 

324.cat - Els discursos de la concentració en favor de l’escola en català (Discursos complets)

Els Matins de TV3 - Clam contra Wert (El comissari general de MEG, Lluís Marco, a la recepció oficial del govern)

Més fotografies de les concentracions: galeria d'imatges d'Òmnium Cultural

MEG i la FCEG, amb Somescola

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) forma part, des de la seva creació, de la plataforma cívica i d'entitats Somescola. Com a entitat educativa amb una llarga trajectòria de treball per al país, ens sumem a les mobilitzacions en defensa de la nostra escola i a l’exigència al Govern de la màxima contundència en la defensa d’un patrimoni pedagògic que hem construït entre tots.

A més, com a membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG)rebutgem l’atac al model d’immersió lingüística i subratllem la importància que té la defensa de la llengua en tots els àmbits de la vida, però especialment subratllem la defensa del català en els espais educatius, tan formals com no formals, on esdevé un element cabdal de cohesió i integració social.

Més informació

 Etiquetes

Comparteix