Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

04.12.2012

60 anys fent camí a Igualada

El proper 25 de desembre, l'AEiG Jaume Caresmar - Ma Antònia Salvà, d’Igualada (Demarcació de la Catalunya Central) celebrarà el seu 60è aniversari. Des del maig treballen per preparar-ho!

L'aniversari va començar a escalfar motors el mes de maig, amb la presentació del documental ‘Els inicis de l’escoltisme a Igualada’, que va comptar amb la presència de més de dues-centes cinquanta persones. Des de llavors, es va començar a treballar pels actes del 60è aniversari de l’agrupament, amb la creació de comissions de caps, famílies actuals i antics escoltes i guies.

El cap de setmana 29 i 30 de setembre l’agrupament escolta i guia d’Igualada inaugurava el curs de l’aniversari, amb la tradicional Festa de Passos.

Seguint amb els actes de l’aniversari, el dissabte 1 de desembre l'AEiG Jaume Caresmar - Ma Antònia Salvà va assistir a l'Ofrena del Ciri Votiu a Montserrat, convidat per l'Ajuntament d'Igualada, com a entitat que enguany celebra el seu 60è aniversari a la ciutat. Aquest costum va arrencar fa gairebé cinc segles, l’any 1.515, quan per evitar una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els Consellers d’Igualada van decidir demanar protecció a la Mare de Déu portant-li un ciri. 

Hi van assistir al voltant de dos-cents igualadins i igualadines. Posteriorment, van encendre el ciri, com a símbol de petició de protecció per la ciutat i la comarca. En acabar, els nombrosos igualadins van ser rebuts pel Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Les entitats presents -el cau, els Veterans del CFI, les Dones de les Tardes del Dimecres, El Club de Bitlles Igualada i la Colla Gegantera del Bisbalet- van lliurar finalment al Pare Abat diversos presents en record de la seva visita.

Coincidint amb el dia de l'ofrena del cau al Ciri Votiu, un grup d'antics escoltes de l'agrupament va organitzar per segon any una caminada per recaptar fons per la Marató de TV3, oberta a tothom. Ben equipats per no passar fred, van sortir d'Igualada a dos quarts de tres de la matinada i van fer camí fins a Can Massana on van esmorzar. S'incorporaren llavors uns quants antics escoltes més i junts van completar l'últim tram de la caminada fins al Monestir de Montserrat. 

S'acosten més actes

Durant el curs 2012-2013 l’agrupament anirà realitzant diferents actes. Els pròxims esdeveniments seran el 22 de desembre, fent servei a la recollida d’aliments d’Igualada (IgualadaxIgualada) i per Nadal, amb la celebració de l’aniversari (l’agrupament va ser inaugurat el 25 de desembre del 1952) i la Missa del Gall, acompanyada d’un gran Foc de Camp. Hi esteu tots convidats/des!!

Més informació a www.cauigualada.cat.

El repte dels 60 anys: 60 cims

Aprofitant el 60è aniversari de l’agrupament s’ha decidit realitzar 60 pics per commemorar aquest fet. Ja en tenen 12!! Antics escoltes i guies, mares i pares, amics i familiars... Tothom qui s'animi a complir aquesta fita dels 60 pics durant el 60è aniversari, s'ha de posar en contacte amb l'agrupament a través del correu agrupament@cauigualada.org i us proporcionaran el fulard per tal de poder fer la foto dalt del cim i deixar-hi el record.Etiquetes

Comparteix