Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

05.01.2013

Girona acull l’arribada de la Llum de la Pau de Betlem

Rebuda de la Llum de la Pau a Girona (2012).
MEG

Unes 400 persones vingudes d’arreu de Catalunya van assistir a l’acte de repartiment de la Llum de la Pau, celebrat a la catedral de Girona, per tal de recollir la llum i repartir-la en el seu entorn. Cada any, els escoltes d’Àustria encenen una flama a la cova del Naixement de Jesús de Betlem, una llum que es reparteix a tot el món amb un missatge per la pau.

Amb el lema “Posa-hi color”, l’acte de repartiment de la Llum de la Pau va tenir els colors de l’arc de Sant Martí com a protagonistes. Amb l’ajuda dels nens i nenes, anaven apareixent els diferents colors, cadascun dels quals s’associava a un valor i aquest era presentat per un testimoni o experiència de vida. Teles dels diversos colors van anar cobrint l’espai entre el públic i la tarima des d’on es dinamitzava la celebració.

Durant la celebració, la Llum s'anà repartint entre els assistents, que van compartir la flama amb llantions i fanalets que de ben segur serviran per mantenir-la encesa i continuar-la repartint. Prèviament al repartiment, es va aixecar un pilar format per castellers de totes les edats i vestits amb camises de diferents colors. No hi va faltar música en directe ni tampoc el record latent pels focs de l’Empordà i per tota la feina feta i per fer per tal de recuperar la zona. Amb la venda d’espelmes es van recollir diners que es destinaran a La Marató de TV3. Finalment, es va convidar tothom a un got de brou calent.

El bisbe de Girona, Mn. Francesc Pardo, va destacar que la flama és un símbol de cohesió, fent referència als Jocs Olímpics i a la Flama del Canigó. Els comissaris generals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Trini Molist i Lluís Marco, van agrair a totes les persones que han fet possible que un any més es continuï tirant endavant aquest projecte d’abast internacional.

Des de Girona, la Llum s'escamparà per pobles i ciutats de la geografia catalana: es distribuirà als agrupaments, a les parròquies, a les escoles, a diverses associacions, als hospitals, a les residències de gent gran, a les presons... de cada poble i cada ciutat. Podeu consultar els actes de rebuda de la Llum de la Pau en aquest mapa

La Llum de la Pau és una iniciativa nascuda dels escoltes i guies d’Àustria, que envien un infant a la cova del Naixement de Jesús a Betlem dies abans de Nadal i encenen una flama que reparteixen des de Viena a tot el món. A casa nostra, és l’associació Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), els que, conjuntament amb altres entitats com Joves La Salle (La Salle Catalunya), Fajmacor i CMS (Maristes), la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i el Secretariat Interdiocesà de Joventut, organitzen aquest treball previ i l’arribada de la Llum de la Pau de Betlem al nostre país.Etiquetes

Comparteix