Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

08.01.2013

L'AEiG MontsantCim porta el pessebre a peu de Reus al Montsant

Com és tradicional, l'AEiG MontsantCim, de Reus (Demarcació de Tarragona) va fer abans de Nadal la tradicional pujada del pessebre a l'ermita de Montsant. L'entitat, des de sempre, puja el pessebre en un punt emblemàtic de les muntanyes de la zona, i fa 21 anys que ho fa a l'indret actual.

Aquesta és una excursió en què hi col·laboren totes les persones que formen part de l'agrupament: petits i grans, caps, pares i mares, antics, amics... El dissabte 22 els nois i noies, i també un grup de pares i mares, van sortir per unitats i van fer caminant els diversos trams de la ruta entre Reus i Albarca. A la tarda i nit hi es van fer diferents activitats. 

Cada unitat va fer nit en un lloc diferent:

  • Castors: van caminar des de Reus a Maspujols, on van dormir.
  • Llops i Daines: van caminar de Reus a Alforja, on van dormir.
  • Ràngers i Noies Guia: van caminar d'Alforja a Cornudella de Montsant, on van passar la nit.
  • Pioners i Caravel·les: també van començar a caminar a Alforja, però van arribar fins a Albarca per a quedar-s'hi a dormir.
  • Els pares, mares i altres acompanyants van fer nit a l'ermita de Sant Antoni d'Ulldemolins.

L'endemà, diumenge, va ser el torn de la resta de pares i mares juntament amb antics membres del cau, amics, etc. Van sortir de Reus en bus fins a Albarca on es va reunir tot l'agrupament per a caminar el darrer tram fins a l'ermita de Montsant, per a posar el pessebre, com és tradició, a sobre la roca, vigilant tota la vall i divisant els pobles d'Albarca i Ulldemolins.

La caminada va acabar amb un dinar a Ulldemolins a base d'escudella i rostit, preparat per l'associació d'Antics i Amics de l'agrupament, i la posterior 'hora dels adéus'.

El pessebre que es va col·locar és un dels 3 pessebres reconeguts i autoritzats des del Parc Natural de la Serra de Montsant, "pel seu interès cultural i històric".

L'agrupament vol agraïr especialment la col·laboració als ajuntaments d'Alforja i d'Ulldemolins per permetre'ls utilitzar locals municipals; a les parròquies de Maspujols i Cornudella també per utilitzar locals, i al mossèn d'Ulldemolins per obrir-los l'ermita de Montsant.

Més fotos de la pujada del pessebre aquí
Més informació sobre totes les activitats de Nadal de l'AEiG Montsant-Cim aquíEtiquetes

Comparteix