Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

24.01.2013

Editem curts i sensibilitzem sobre el dret a la salut a l’Àfrica!

Accedir a un dret bàsic com la salut no és senzill al continent africà. Aquest és el missatge que han volgut transmetre amb un curt i un projecte de sensibilització els PiCs de l’AEiG Cal Met i els Truc de l’AEiG Sant Miquel, que han participat, amb més de 60 joves, al concurs RECreactiva’t: Projectem per Àfrica.
 
L’objectiu del concurs, obert a escoles, instituts i entitats de lleure, és augmentar el coneixement dels joves sobre les principals problemàtiques en l’accés a la salut a l’Àfrica, amb un component de recerca, creativitat i implicació social. Per això, els grups participants havien de fer dues proves: l’edició d’un curtmetratge (3min) i el disseny d’un projecte de sensibilització a l’entorn.
 
En la primera edició del concurs hi han participat més de 60 joves d’arreu de Catalunya, entre els quals hi ha els Pioners i Caravel·les de l’AEiG Cal Met, de Mollerussa (Demarcació Nord-Occidental), i els Truc de l’AEiG Sant Miquel, d’Anglès (Demarcació de Girona). Si voleu conèixer els seus projectes i veure com els va anar la participació al concurs, no us perdeu aquest fotoreportatge!
 
 
D’altra banda, fent clic en aquesta pàgina podeu votar el curt que us agradi més entre els 5 finalistes, entre els quals hi ha els dels dos agrupaments participants:
 

 

 
El curt que resulti premiat de la votació popular per internet i els altres premis decidits pel jurat es faran públics en la Cloenda del concurs, el dia 11 de febrer, a les 6 de la tarda, a l'Auditori del CaixaFòrum de Barcelona. També hi haurà performances teatrals i moltes altres sorpreses. Si aquest any no heu participat al concurs però esteu interessats en la campanya, podeu assistir igualment a l’acte, on podreu conèixer una mica més la problemàtica sobre l'accés a la salut a l’Àfrica.
 
El concurs “RECreactiva’t: Projectem per Àfrica” forma part de la campanya d'Educació per al Desenvolupament “Dret a la salut a l’Àfrica”, de Farmacèutics Mundimedicusmundi Catalunya, que pretén abordar els diferents factors que impedeixen gaudir del dret a la salut al continent africà. 


Etiquetes

Comparteix