Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

02.02.2013

Fem servei en una campanya internacional per protegir el Mediterrani

Des del nostre entorn més proper podem ajudar a protegir les costes i augmentar la consciència ambiental al nostre entorn. Us proposem participar en una campanya Clean Up the Med, que en què voluntaris d’una punta a l’altra del Mediterrani treballaran per preservar les costes durant un cap de setmana

Un any més, 4vents, el projecte de col·laboració entre les associacions escoltes de València, Mallorca, Menorca i Catalunya, del qual forma part MEG, reforça el seu compromís per salvaguardar el medi ambient de les costes de la Mediterrània tot adherint-se a la campanya Clean Up the Med

La campanya Clean Up the Med, liderada i coordinada per l’ONG italiana Legambiente, va néixer el 1995. El seu objectiu és augmentar la consciència ambiental, al mateix temps que es redueix la contaminació generada per l'activitat humana. Cada any hi participen milers d'organitzacions i centenars de milers de voluntaris de diversos països, per tal de conscienciar a les seves poblacions sobre la necessitat de conservació del medi ambient.

Aquest any, la campanya tindrà lloc el cap de setmana del 24, 25 i 26 de maig i se centrarà en la problemàtica dels refugiats mediambientals, ja que hi ha pobles sencers que estan forçats a abandonar la seva terra natal en cerca d'espais segurs i productius.

Com participar-hi?

Algunes de les propostes per participar-hi des de l’agrupament són muntar un punt d'informació sobre l'ecologisme i la consciència ambiental, netejar un fragment de costa o fins i tot guiar una excursió per visitar espais naturals de gran valor, per demostrar la importància de la conservació dels espais naturals.

Si voleu participar-hi, escolliu quin tipus d’acció voleu fer i envieu un correu electrònic a serveiinternacional@escoltesiguies.cat. Per tots aquells grups que avisin abans del 8 d'abril, des del projecte 4vents es demanarà a Legambiente cartells i fullets d'informació (en anglès o francès).

En aquest reportatge de televisió podeu veure com hi van participar els escoltes i les guies de Mallorca, tot netejant de deixalles la badia d’Alcúdia:


L´aguait per RTVMallorcaComparteix