Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

20.02.2013

Al cau també estem... “Enllaçats per la llengua”!

Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna (21 de febrer), des de la plataforma Somescola, de la qual MEG forma part, impulsem la campanya “Enllaçats per la llengua”, que durarà fins el 9 de març. Us animeu a fer una activitat per promocionar l’ús del català?

L'objectiu de la campanya és promocionar l'ús del català a tot tipus d'espais -de l'escola al carrer, passant pels espais d'educació no formal- per donar resposta a les accions centralitzadores i contràries al normal desenvolupament del català en els territoris on és llengua pròpia. Som molt conscients que, quan es produeix un atac en un territori lingüístic on es parla català, tots els parlants d'aquesta llengua en rebem les conseqüències.

La idea és que cada agrupament, unitat o branca, des del seu àmbit d'actuació, engegui algun tipus d'activitat amb aquest objectiu, amb energia i corresponsabilitat amb la causa.

Agafant la simbologia del llaç, que ens uneix per un mateix objectiu, cada agrupament, al seu dia de cau, podria realitzar activitats com: fer un llaç humà dels colors de la senyera, organitzar alguna xerrada amb algun mestre o professor que ens pugui parlar del català com a eina de cohesió social, fer xapes amb un llaç...

Per tal de poder enllaçar totes les activitats que es facin, us agrairem que envieu una foto de l'acte i una breu explicació sobre en què va consistir a projectes@escoltesiguies.cat.

Totes aquestes actuacions culminaran dissabte dia 9 de març quan, sota el lema "Enllaçats per la llengua", les entitats són cridades a:

- Sortir de casa amb el llaç, símbol de la unitat lingüística catalana (el llaç que podeu trobar com a imatge en aquesta notícia i com a arxiu adjunt per descarregar-vos) i penjar-lo en llocs visibles. 

- Participar dels diferents actes que, amb el lema "Enllaçats per la llengua", tindran lloc en diferents punts de país. Des de Somescola es recomana que aquests actes consisteixin a fer llaços i cadenes humanes (avisaran oportunament dels que s’estan organitzant, de moment, a Barcelona i Girona).Etiquetes

Comparteix