Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

26.02.2013

Conveni per recuperar l'ermita de Sant Andreu de l'Arboceda (AE Montnegre)

L’Associació Amics Escoltes del Montnegre ha signat un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Pineda de Mar per restaurar l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda i el seu entorn. L’ermita, poc coneguda fins ara, es troba situada dins el Parc del Montnegre-Corredor, en el terme municipal de Pineda de Mar.

La primera referència històrica data de l’any 1079 i formava part de la parròquia de Santa Maria. Des del segle XIX, l’ermita es troba en estat d’abandonament. Actualment es conserva la façana, el campanar, les parets principals i les ruïnes d’un antic espai annex.

L'objectiu és restaurar l’ermita i convertir-la en un punt d’interès per a la recuperació del patrimoni històric i natural, tot habilitant una sala annexa com a espai de refugi i d'educació ambiental per a grups excursionistes.

Així l'Associació Amics Escoltes del Montnegre adquirirà la finca on s'ubica l'ermita, d'una superfície aproximada de 0.8ha, aportarà l'equip de voluntaris i prestarà suport i col·laboració en tot allò que sigui necessari per assolir els objectius fixats.

Per la seva part, l'Ajuntament de Pineda redactarà la figura de planejament urbanístic necessària per al correcte desenvolupament dels objectius del conveni, entre d'altres tasques de suport tècnic i administratiu.

L’AE Montnegre va guanyar el 1r premi Jaume Ciurana 2012 pel camp de treball consistent en l'ordenació i rehabilitació de l'encreuament de camins de collet de Sant Andreu, i la recuperació de l'antic camí d'abast que uneix el collet, amb l'ermita i can Xic Dalmau.

Font: web de l'Ajuntament de Pineda de MarEtiquetes

Comparteix