Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

26.03.2013

Fem servei: tenim cura del patrimoni local (AEiG Montpalau)

Foto: AEiG Montpalau, de Pineda (Demarcació de Girona)

L’AEiG Montpalau, el cau de Pineda (Demarcació de Girona), ha instal·lat un rètol fet a mà a l’església de Sant Pere de Riu, per tal de senyalitzar aquest edifici del segle XII. És un regal que fa l’agrupament, ara que celebra el 50è aniversari: “No esperem rebre presents, sinó que preferim fer-los!”, expliquen.

És un rètol fet a mà per l'artista Joan Nogueras, que de forma desinteressada ha esculpit a la fusta una imatge de Sant Pere de Riu. El material l’ha donat la Fusteria Mateu de Pineda.

Foto: AEiG Montpalau, de Pineda (Demarcació de Girona)

L'acte de col·locació del cartell, el passat 25 de març, va comptar amb la presència de mn. Josep Casellas, rector de Sant Pere de Riu i Santa Maria de Pineda; el sr. Mateo, responsable de Sant Pere de Riu i altres persones relacionades amb la casa. També hi van assistir l'alcalde de Pineda, Xavier Amor; i els regidors de Medi Ambient, Jordi Masnou; Qualitat de Vida, Santiago Macip; Cultura i Ciutadania, Sònia Moraleda; Joventut, Sandra Villarte i Benestar Social, Carme Aragonès; entre d'altres.

L'acte també va servir per conèixer les darreres millores que s'han fet a la casa de colònies i per conèixer el nou petit Museu de Sant Pere de Riu, amb peces històriques relacionades sobretot amb la pagesia i l’art religiós.Comparteix