Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

16.04.2013

L'AEiG Xaloc de Tarragona celebra el seu 30è aniversari amb el Dia de la Cultura

Tarragona

El passat dissabte 6 d’abril, l'AEiG Xaloc de Tarragona va celebrar el seu 30è aniversari amb el Dia de la Cultura, en què van organitzar un munt d'activitats culturals, gratuïtes i al carrer des de les 10 del matí fins a les 12 de la nit!

El rerefons d'aquest dia era la reivindicació d'una cultura de qualitat i a l'abast de tothom, àmbit especialment afectat durant aquest últims anys per causa de la crisi. L'agrupament, fortament arrelat a la ciutat, va voler mostrar així el seu desig de canvi demanant que l'educació cultural de qualitat sigui un dret per tothom i que a Tarragona totes les entitats tinguin un espai per oferir-la.

Les activitats que es van dur a terme van arribar a grans i petits, passant per àmbits molt diversos i amb una forta expectació. Hi van tenir cabuda concursos d'escacs, botifarra i baldufa al matí, i una actuació castellera de tres colles de la ciutat i dinar popular al migdia.

La Xaranga Tocabamolls va ser l'encarregada d'encetar la tarda tot omplint els carrers de música. Es van ballar sardanes i danses tradicionals a mans de Tarragona Dansa i l'Esbart Dansaire de Tarragona. Van actuar el Cor Sageta, Factoria folk, la Banda Unió Musical de Tarragona i dos grups de gralles, juntament amb la representació de Tornavís Teatre.

També es va fer una mostra de graffitis que van anar seguits d'una actuació dels Saltimbankis Bellvis. Pels més petits, també hi va haver el Conta contes Toni Massagué i Màgia Mèlani que els van deixar captivats. Finalment, el dia va concloure amb la lectura del manifest i les actuacions de Vergüenza Ajena, Papagayo i Relamido's.

Més informació al blog del Dia de la Cultura i més fotos a l'àlbum de Picasa.Comparteix