Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

18.04.2013

Uns 500 infants i joves escoltes de la Demarcació de Vic donen la benvinguda al nou agrupament de Seva

Uns 500 infants i joves de la Demarcació de Vic es trobaran aquest dissabte a Seva per donar la Benvinguda oficial a l’AEiG CE Jove, que s’ha obert aquest curs.  Faran serveis i una macrogimcana als carrers del poble!

Aquesta és la primera vegada que els vuit agrupaments de la demarcació, inclosos caps i infants i joves, es troben des de fa cinc anys -la darrera va ser amb motiu de l’obertura de l’agrupament Els Vàndals de Campdevànol-.

Al llarg de tot el dia es faran activitats als carrers de Seva i s’acabarà la jornada amb un acte oficial. A partir de les 10 del matí es faran diversos serveis en col·laboració amb algunes entitats del municipi. Per fer-los els participants s’agruparan en grups d’edat. Els Castors i Llúdrigues participaran al Projecte orenetes a través del qual censaran nius; els Llops i Daines marcaran camins en col·laboració amb el Centre Excursionista de Seva; els Isards i Gaseles pintaran una estelada al camp de futbol de la UE Seva, una proposta de la delegació local de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC); els Ràngers i Noies Guia arranjaran l’entorn dels caus de l’AEiG CE Jove; els Pioners i Caravel·les arreglaran algunes fonts del voltant del municipi; i finalment els Truc faran una recollida de menjar pel Rebost solidari de Seva i faran activitats amb la gent gran de la residència Els bons amics.

Al migdia es farà un dinar conjunt a la pista poliesportiva i les activitats es reprendran a 2/4 de 4 de la tarda amb una macrogimcana pels carrers del centre oberta a tots els infants. La jornada culminarà amb l’acte de benvinguda oficial a la plaça de l’Església a les 6 de la tarda, en què hi haurà els parlaments, el lliurament de fulards als caps i infants del nou agrupament i la fotografia oficial amb tots els participants a la jornada.

A la Trobada hi assistiran els vuit agrupaments de la Demarcació de Vic: l’AEiG Arrels (Manlleu), l’AEiG CE Jove (Seva), l’AEiG Comte Jofre i Verge de Rocaprevera (Torelló), l’AEiG Els Vàndals (Campdevànol), l’AE Guillem de Montrodon (Vic), l’AEiG Mestral (Sant Pere de Torelló), l’AEiG Rocaguinarda (Taradell) i l’AEiG Tsunami (Vic).

Per organitzar la Benvinguda al CE Jove s’ha comptat amb la col·laboració d'excaps de la Demarcació de Vic, de l’Ajuntament de Seva, de l’ANC Seva, la UE Seva, el Rebost Solidari, la residència Els bons amics i el Centre Excursionista Seva.

L’AEiG CE Jove va sorgir dels joves del Centre Excursionista de Seva. A partir del setembre va passar a ser un agrupament escolta i guia de la Demarcació de Vic. Actualment l’entitat compta amb uns quinze caps i una quarantena d’infants que es troben periòdicament als locals de l’antiga llar d’infants de Seva per fer activitats d’educació en el lleure.Etiquetes

Comparteix