Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

16.04.2013

L’AEiG l’Estornell de l’Espluga fa un servei al Bosc de Poblet

aprenentatge servei

El passat dissabte 23 de març els nens i nenes i els caps de l'AEiG L'Estornell, de l’Espluga de Francolí (Demarcació de Tarragona), amb la col·laboració del Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet (PNIN), van fer una activitat conjunta per acabar el 2n trimestre. Els infants de totes les branques del cau van fer un servei al Bosc de Poblet, que va consistir en tasques de neteja i conservar en bon estat diversos punts.

L’organització d’aquesta activitat respon a un dels objectius que els responsables de l'Agrupament es van fixar a principi de curs: una vegada al trimestre fer una activitat conjunta, en la qual participin tots els nens de l’entitat. Aquest any, l'activitat s'ha volgut centrar en l'entorn natural més proper i, a més a més, plantejar-la de manera que permetés treballar l’Eix del curs de MEG: "Valor humà, capital social".

El punt de trobada va ser l’Alberg Jaume I a les 9h del matí. Tot seguit es va fer una explicació del servei a fer i tots els participants van agafar forces compartint l’esmorzar. Es van fer grups i cadascun va pujar fins a la Casa Forestal de la Pena per una ruta diferent: la senda del Mata-rucs, el camí de la Pedrera i la senda del Colom. Mentre van anar pujant van netejar cada camí: van apartar pedres que estaven al mig i també van netejar la vegetació que obstruïa el pas. A més van recollir les escombraries que van anar trobant. 

Per altra banda, un altre grup format pels nois i noies més grans van pujar amb cotxe fins a la Casa Forestal i després van treballar molt per netejar la vegetació d’un antic canal.

En acabar el servei tots els grups van dinar conjuntament. Després de dinar els agents forestals del PNIN van acompanyar els escoltes a l’interior de la casa de la Pena, fent una explicació molt interessant sobre diversos aspectes relacionats amb el Bosc de Poblet.

Per als nens i nenes i caps del Cau va ser una jornada molt interessant i una oportunitat per conèixer l’entorn que ens envolta d’una manera ben especial. Des de l’AEiG L’Estornell agraeixen als membres del PNIN la bona predisposició que han tingut perquè aquesta activitat fos possible.Comparteix