Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

18.04.2013

Celebrem Sant Jordi al cau!

T’expliquem perquè Sant Jordi és el patró de l’escoltisme, t’oferim un vídeo i un recurs per treballar la llegenda al cau, descobrim l’altra cara –no tan bonica- de les roses i et presentem 7 llibres amb consciència social per regalar o regalar-te.

7 llibres amb consciència social

Us proposem un recull de títols per regalar –o regalar-te, o intercanviar, o buscar a la biblioteca- un llibre amb consciència social. Clica aquí per descobrir-los. I no et perdis l'especial Sant Jordi Solidari de Xarxanet.

 
 
 
 
 

L’altra cara de les roses

Sabies que, fent una paradeta de roses per Sant Jordi amb el cau, podríeu estar fomentant una producció socialment injusta i sense respectar el medi ambient? Descobreix fent clic aquí l’impacte social i ambiental de la venda de roses i com aconseguir flors responsables!

 
 

El patró de l’escoltisme

Va ser Baden-Powell, el fundador de l’escoltisme, qui va triar el cavaller Sant Jordi com a patró del nostre moviment. Segons deia, un bon escolta ha de tenir les mateixes qualitats que un cavaller medieval: l’honor, la valentia, la lleialtat, el desinterès, el coratge físic i moral, la solidaritat, la fortalesa i la disposició per ajudar als altres (font: JouScout).
 
 

Recurs: la llegenda de Sant Jordi

Busques una idea original per celebrar Sant Jordi al cau? El grup d’animació infantil Ambaükatunàbia ha fet un videoclip i un recurs pedagògic sobre la llegenda:

  

 
 
 
 
 

 Comparteix