Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.04.2013

Ja és aquí la Tropicat!

2.300 pioners i caravel·les, 575 tendes de campanya, més de 100 grups fent un raid, més de 60 entitats col·laboradores i desenes de voluntaris organitzant-la. Tot això i més és la TroPiCat, la Trobada de Pioners i Caravel·les de Catalunya, que es farà aquest cap de setmana a Cardedeu! 

La TroPiCat és la primera trobada on es conviden a participar i a fer escoltisme conjuntament els escoltes i guies de Catalunya que es troben entre els 14 i els 18 anys, i alhora, tots els caps d’aquestes unitats. Serà un espai de coneixença, d’intercanvi i de diversió entre tots els pioners i caravel·les.

A més, també serà una oportunitat per fer servei, amb més de 30 activitats simultànies d’aprenentatge servei que es duran a terme diumenge al matí a Cardedeu i l’entorn. Per grups, els nois i noies netejaran un refugi antiaeri mentre aprenen sobre memòria històrica o cuinaran el menjar per a tots els tropicaires tot formant-se sobre el consum responsable, per posar alguns exemples.

Després de la Trobada de Caps, el 2011, i de la Clarotada (per a Clarots, Ròvers i Truc), l’any passat, la TroPiCat és la tercera trobada interassociativa de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, en què hi participaran joves de les tres associacions membres: Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

La trobada arriba en un moment històric de l’escoltisme i el guiatge català, en què les tres associacions de la FCEG aposten pel treball conjunt per enfortir aquest moviment educatiu al nostre país. Amb més de 100 anys d’història, 20.000 membres a Catalunya i 40 milions arreu del món, l’escoltisme i el guiatge segueixen creixent any rere any i són, ara més que mai, referents de l’educació en valors i el servei a la comunitat.

La TroPiCat l’organitza una comissió de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) formada per persones de les tres associacions. La trobada és possible gràcies al suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l’Ajuntament de Cardedeu.

Material per a mitjans de comunicació:

Convocatòria de premsa
Dossier de premsaEtiquetes

Comparteix