Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.04.2013

900 persones assisteixen als actes del 60è aniversari del Cau d'Igualada

L'Agrupament Escolta i Guia Jaume Caresmar i Maria Antònia Salvà va celebrar els seus 60 anys d'història amb una gran festa el cap de setmana del 20 i 21 d'abril. La inauguració d'una exposició i una sortida a l'Aubareda que va cloure diumenge amb un dinar de germanor, van ser els actes centrals de la celebració.

60 anys d'història en imatges

Divendres 19 al vespre es va inaugurar l'Exposició Commemorativa dels 60 anys de l'Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Maria Antònia Salvà d'Igualada, anomenada '60 anys d'escoltisme a Igualada'. Prop de quatre-centes persones van assistir a l'acte de presentació d'aquesta mostra, presidit per l'alcalde d'Igualada, Marc Castells; la cap d'agrupament, Laura Vallès; i la coordinadora general de relacions de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Laia Martí.

Tendes d'acampada, cantimplores, motxilles, botes, cordes i material divers de totes les èpoques, així com 900 fotografíes i dos documentals van situar als visitants en els seixanta anys de vida del Cau a Igualada. Les conegudes cançons escoltes van acompanyar la visita.

Trobada de Sant Jordi i 60 anys a Can Aubareda

El cap de setmana 20 i 21 d'abril va tenir lloc la Sortida de Sant Jordi de l'agrupament Jaume Caresmar/MªAntònia Salvà d’Igualada. El motiu de la trobada, a banda de celebrar la Festa de Sant Jordi, era celebrar els 60 anys de cau, amb les famílies i amics d’antics i actuals membres de l’agrupament.

La trobada va tenir lloc a Can Aubareda, Sant Martí de Tous. El dissabte, les diferents branques van sortir caminant des de diferents punts de la comarca. Un cop allà, es van plantar tendes i es van realitzar diferents activitats. A la nit vam passar una mica de fred, però ben abrigats, vam poder gaudir d’una vetllada molt animada, que imaginava el futur del CAU d’aquí a 60 anys.

El diumenge ens va rebre amb un sol esplèndid, que ens va acompanyar al llarg de tot el dia. Al matí es va desenvolupar la caminada de famílies i antics escoltes, que van fer cim a la Creu de Ferro (Coma-roques, 792m). Mentrestant, els minyons i les guies varen poder desenvolupar diferents activitats orientades que tractaven diferents temàtiques. Al migdia començaren a arribar les famílies, antics escoltes i guies, amics... Més de 550 persones van acompanyar el Dinar de Germanor per a la celebració dels seixanta anys del cau, compartint un dinar de germanor, en el que hi van participar familiars i antics escoltes. En una mateixa taula s'hi van reunir des d'escoltes de la primera fornada del 1952 fins als infants més petits incorporats aquest curs.

En acabar el dinar, tots els assistents van poder compartir danses i cançons de totes les èpoques, acompanyats del grup "Em torna la xamfaina" i el conegut cantant i acordionista Carles Belda, sota un sol i un cel blau esplèndits que van arrodonir la jornada.

Una obra de Ramon Enrich per recaptar fons

El reconegut artista igualadí Ramon Enrich ha col·laborat de manera desinteressada amb l’aniversari del Cau d’Igualada, realitzant una obra expressament per a l’ocasió. D’aquesta obra se’n faran 60 serigrafies que es vendran al preu de 100 euros, i els diners que es recullin serviran per organitzar les activitats del 60è aniversari. Tothom quin en vulgui adquirir una pot enviar un correu electrònic a serigrafia60anys@cauigualada.cat.

 Comparteix