Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

29.04.2013

2.300 joves escoltes i guies demostren que la transformació social és possible

El cap de setmana passat va tenir lloc a Cardedeu un esdeveniment històric per a l'escoltisme i el guiatge del país: la TroPiCat, la Trobada de Pioners i Caravel·les de Catalunya, amb joves d'entre 14 i 17 anys de MEG, Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans!

Els pioners i les caravel·les, vinguts d'arreu de les comarques catalanes i de les tres associacions que formen part la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, van participar en un multitudinari raid urbà per Cardedeu, dividits en 100 grups diferents; van gaudir d'un concert dissabte a la nit; van dedicar el diumenge al matí a fer activitats d'aprenentatge servei... i la pluja no va espantar-los ni a ells ni als centenars de col·laboradors que van fer possible la trobada!

Els objectius de la TroPiCat eren fomentar el compromís dels joves perquè s’impliquin i contribueixin a transformar el seu entorn. Per això, els PiCs van participar diumenge en 30 accions simultànies d’aprenentatge i servei a la comunitat, com netejar un refugi antiaeri i un bosc, pintar els patis de les escoles, fer un taller amb discapacitats, organitzar un mercat d’intercanvi o cuinar un àpat amb menjar de consum responsable.

La trobada també va ser un espai de coneixença entre els joves de les tres associacions de l’escoltisme i el guiatge català per enfortir i unir aquest moviment a nivell de país.

En l'acte inaugural de la trobada, que va tenir lloc dissabte a la tarda, el president de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, Víctor Muntés, va manifestar: “Som aquí per fer dues coses: conèixer-nos millor i demostrar que els escoltes podem fer un món millor”.

Per la seva banda, el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Reig, va recordar el seu pas per l’escoltisme i el guiatge: “Avui és un dia històric que recordareu vosaltres i recordarà el país. L’escoltisme és una escola de compromís: podem dir que avui aquí hi ha 2.300 ciutadans compromesos amb el país, el poble i l’entorn”.

L’alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, també ex-escolta, va agrair a tots els assistents la seva presència al poble. “A Catalunya hi ha molta gent que tenim la ferma convicció que cal treballar pel bé de la nostra gent i un exemple sou vosaltres”, va dir.

Fotos de la trobada

Àlbum de fotos de la TroPiCat a Facebook

 

Per a més informació 

 

Nota de premsa (enviada diumenge 28 d'abril)Comparteix