Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

08.05.2013

La Demarcació de Tarragona fa Macedònia!


 
L’11 de maig, jo faig” és el lema de la trobada en què més de 600 persones dels agrupaments del Camp de Tarragona faran descobertes i serveis a diverses entitats de caire social i ciutadà.
 
Aquest dissabte tindrà lloc la Macedònia, un projecte de caire social sorgit de la Taula de Caps d'Agrupament (TACA) de la Demarcació de Tarragona de MEG. Hi participaran unes 600 persones entre infants, adolescents i joves, dels 6 als 18 anys, i gairebé un centenar de caps i responsables, dels diferents agrupaments escoltes i guies del Camp de Tarragona.
 
La trobada té com a objectiu descobrir la realitat social actual, la crisi, a partir de visions diferents i diverses problemàtiques ciutadanes d’actualitat (retallades en serveis públics, hipoteques, pau, pobresa, tercer món...). A més, durant tota la jornada hi haurà instal·lat un punt de recollida d’aliments, on es recollirà menjar per a la campanya "La fam no fa vacances" del Banc d’Aliments.
 
Les activitats començaran a 2 quarts de 10 del matí al Pla de la Seu amb un esmorzar per a tothom a base de macedònia. Després es repartiran per diferents places i altres espais de la Part Alta, en petits grups, en funció de l’edat. Els més petits faran jocs i tallers per aprendre i conèixer les diferents problemàtiques socials que actualment ens afecten. Els més grans descobriran algunes entitats, plataformes i iniciatives que treballen amb aquestes problemàtiques i hi faran un petit servei, ajudant amb alguna acció; seguint el mètode pedagògic de l'Aprenentatge Servei.
 
Alguns d’aquests col·lectius seran organitzacions com Cau de Llunes, CGT Sanitat, la plataforma SOS Ensenyament, la Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau, Casal L'Amic, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), etc.
 
Finalment, al voltant de les 12.30 del migdia, altre cop al Pla de la Seu, s’acabarà amb la posada en comú de tot plegat. Cada petit grup farà un recull del que ha après i treballat i ho plasmarà de forma artística en un plafó. Aquests plafons s’exposaran la setmana següent per diferents botigues de Tarragona i també a l’espai Kesse.


Comparteix