Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

16.05.2013

“Els joves hem d’impulsar el canvi social en aquest país a partir de la implicació i del compromís”

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha publicat una entrevista als comissaris generals de MEG, Lluís Marco i Trini Molist. Al text reflexionen sobre els objectius de MEG per als propers anys, el lideratge juvenil, la PINCAT, el futur de l'escoltisme i el guiatge i la tasca de la pròpia Taula.

A continuació fem un recull de frases de l'entrevista (llegir-la completa):

"[...] en el si de MEG [els] caps i joves esdevenen autèntics agents de canvi en els seus pobles, ciutats i entorns més immediats. La il·lusió i el compromís que dipositen en la seva tasca educativa i continuada durant tot el curs i durant els campaments esdevé un autèntic tresor per la construcció d’una societat més rica en valors i actituds."

"el Pacte Nacional per la Infància ha de reconèixer l’escoltisme i el guiatge en el en el marc de l’associacionisme educatiu de base comunitària i voluntària. Aquesta proposta educativa, amb més de 100 anys d’història al país, la considerem clau pel creixement dels infants en valors i actituds de responsabilitat i compromís."

"Un moviment escolta i guia més unit ens permet, a les tres associacions que formem part de la FCEG, tenir l’oportunitat de revisar i renovar la nostra proposta educativa amb uns objectius clars: donar una millor resposta a les necessitats de la societat d’avui i, alhora, projectar-la amb més força i impacte en l’educació dels infants i joves del país."

"El canvi d’època en què ens veiem immersos ens empeny a treballar en xarxa i cada cop de forma més col·laborativa amb la resta d’entitats de la societat civil catalana. Només d’aquesta manera els joves serem capaços de plantejar nous reptes i nous horitzons esperançadors per al nostre futur." 

Llegeix l'entrevista completa la web de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

 Comparteix