Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

14.05.2013

L’AEiG Montpalau ens convida a l’Aplec de l’Erola

Un cop més, ben pendents del temps, des del cau de Pineda organitzen l’Aplec de l’Erola d’Hortsavinyà el proper 19 de maig. Hi haurà rutes, espectacles, sardanes, fires, concerts, tallers de circ, un gegantó construït pels Castors i Llúdrigues... i molt més!

L'Aplec de l'Erola d'Hortsavinyà arriba amb més novetats que mai. La ruta ja començarà al Pla de Cal Capità a 2/4 de 9 del matí (s'hi arriba des de Pineda per la Riera, a 5 km del nucli urbà). Es presentarà l'espectacle 'La bossa o la vida', amb relats del Montnegre acompanyats d'una viola de roda, un instrument medieval. 

L'Aplec de l'Erola també potenciarà el mercat artesanal amb una quinzena de parades, i aplegarà les entitats que treballen al Montnegre fent tasques de rehabilitació, o difonen el seu patrimoni, entre altres. A la 1 del migdia es farà la tradicional missa i la processó des de l'Església de Sant Llop fins l'Ermita de l'Erola, tal i com s'ha fet des de fa segles.

A l'Aplec hi haurà les colles geganteres d'Hortsavinyà, Pineda, Tordera i Palafolls. L'altre novetat és la presentació del nou gegantó del Cau de Pineda, que ha fet la branca de Castors i Llúdrigues. Els alumnes de l'Escola també presentaran 'La cançó d'Hortsavinyà' i també actuarà el grup folk 'Radiokuartet', que fa música d'arrel tradicional catalana i es farà un taller de balls tradicionals i un taller de circ amb la companyia Encirca't.

També destaquen activitats com la presentació de la 1a cervesa elaborada al Montnegre; la Cervesa Rot, i un concert de música renaixentista dins l'Església de Sant Llop a càrrec de l'Escola de Música de Canet de Mar. I també es farà una ballada de sardanes curtes a l'esplanada de l'Hostal. El Cau de Pineda també vendrà coques i begudes i es farà el dinar popular a l'esplanada.

L'Aplec de l'Erola està organitzat per l'Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda amb el suport de la Parròquia de Sant Llop d'Hortsavinyà, l'Ajuntament de Tordera, la Diputació de Barcelona, els veïns i l'escola, així com diversos estaments, entitats i particulars.Etiquetes

Comparteix