Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.05.2013

La FORA d’estiu de MEG planteja alternatives de consum i participació

Unes 50 persones participaran aquest dissabte 18 de maig al Seminari d’Estiu de la Formació per a Responsables Associatius (FORA), a Tàrrega. S’hi presentaran alternatives de participació i consum gràcies a la col·laboració d’entitats i projectes com Oikocrèdit Catalunya, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de les Terres de Lleida o l’Associació Alba.

El Seminari d’estiu de la FORA d’enguany s’emmarca en l’Eix del Curs 2012-2013 de MEG: “Valor humà, capital social”. Aquestes són les entitats, projectes i organitzacions que col·laboren amb la FORA:

  • Associació Alba: organització sense afany de lucre de Tàrrega, amb gestió ètica, solidària, participativa que busca la innovació i l'adaptació al canvi i que pretén compartir un projecte comú. Està actualment treballant per a millorar la qualitat de vida de les persones amb qualsevol tipus de discapacitat psíquica, física i mental de pobles i ciutats de les comarques de l’Urgell i la Segarra i excepcionalment d’altres llocs.
  • Nova-Innovació social: associació independent i sense ànim de lucre que promou la innovació social per generar noves pràctiques i models que facin transitar la societat cap a un món habitable per a tothom. Amb els seus programes i projectes, l’equip de Nova ha mostrat que l’aplicació de la innovació social pot reeixir en àrees com la noviolència activa, la democràcia participativa, la transparència i la recerca d’alternatives al sistema, entre d’altres.
  • Oikocredit Catalunya: cooperativa de crèdit sense ànim de lucre, democràtica i participativa, capdavantera en inversió per al desenvolupament. La seva fórmula combina els següents elements: llarga experiència, ampli abast i coneixement local. Qualsevol persona o organització pot invertir els seus estalvis a Oikocredit perquè siguin invertits amb criteris ètics en el finançament de projectes productius a països en vies de desenvolupament.
  • PAH-Terres de Lleida: plataforma de persones afectades i sensibilitzades pels problemes que es deriven pels embargaments hipotecaris. L'objectiu principal és aturar desnonaments a través de la participació ciutadana i alhora aconseguir un canvi en la legislació hipotecària de l'estat (ILP). La PAH de Lleida fou constituïda el dijous 10 de novembre de 2011 com a decisió de la comissió de desnonaments del 15m de Lleida i de les persones afectades i activistes que la composaven.
  • Som Energia: cooperativa sense ànim de lucre que pretén reunir a milers de persones amb el desig de canviar el model energètic actual i treballar plegades per assolir un model 100% renovable. Proposen que si cada persona inverteix una petita quantitat és possible engegar projectes de generació a partir de fonts renovables (Biogàs, solar, vent, etc.) de manera independent, sense dependre de res més, només de la pròpia voluntat.
  • L'Olivera Cooperativa: cooperativa d'integració social de Vallbona de les Monges, que incorpora persones amb dificultats, fonamentalment persones amb discapacitat psíquica, que participen activament en tot el procés, fent del treball una experiència vital i emocional. Cultiven vinyes i oliveres i elaboren vins i olis cercant d'expressar d'allà on vénen, un origen: una terra i una gent que ho interpreta al darrere.
  • Comissió de proveïdors MEG: comissió creada per membres de MEG que té per objectiu buscar alternatives als proveïdors de serveis i consum habituals dels agrupaments i de l'entitat en general, per tal que aquestes siguin més sostenibles a nivell econòmic, mediambiental i social. Aquesta comissió s'emmarca en els objectius del programa de curs d'enguany i el Pla Triennal actual de l'entitat.

Per més informació podeu consultar el programa de mà de la FORA.Comparteix