Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

23.05.2013

Les alternatives de consum i participació, protagonistes de la FORA d’estiu

Unes 50 persones van participar al Seminari d'Estiu de la FORA, que va tenir lloc el 18 de maig a Tàrrega. En el marc de l'Eix del Curs de MEG, "Valor humà, capital social”, s’hi van presentar diverses alternatives i moviments socials com la banca ètica, les cooperatives energètiques o la lluita contra els desnonaments.

La FORA d'estiu va tenir lloc a Tàrrega, a la seu de l’Associació Alba, una organització que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat de l'Urgell i la Segarra. Hi van participar uns cinquanta membres dels equips generals, equips de demarcacions i equip tècnic de MEG.

La formació va començar amb la ponència marc “Canvi d’època i construcció d’alternatives”, on Martí Olivella, director de Nova - Innovació social, va oferir una visió global i els trets en comú dels moviments socials actuals, com els sorgits arrel del 15M o de la manifestació de l’11 de setembre de 2012.

A continuació va ser el torn de Martí Boneta, president d’Oikocrèdit Catalunya. Sota el títol “Som Alternatives. Banca ètica, oxímoron o realitat?”, el Martí va parlar de les característiques d’aquestes entitats financeres, que permeten gestionar els nostres diners d’una manera responsable i contribuir al desenvolupament de projectes socials.

Fotografies de la FORA (àlbum a Facebook)

Després, els participants van visitar les instal·lacions de l’Associació Alba, acompanyats de la responsable de l’Àrea de Lleure de l’entitat, Violant Amorós. Van poder veure diferents espais on s’ofereixen alternatives laborals i també de lleure a persones amb discapacitats, com la bugaderia, el restaurant o un obrador de galetes tradicionals.

Ja a la tarda, va arribar el torn dels membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de les terres de Lleida, que van explicar la tasca que duen a terme i com va començar la mobilització contra els desnonaments. També vam comptar amb un representant de Som Energia, una cooperativa que treballa per canviar el model energètic actual i assolir un model 100% renovable.

Reaccions a les xarxes socials (Storify)

Per acabar la jornada, els participants es van desplaçar fins a Vallbona de les Monges, on van visitar les instal·lacions de L’Olivera Cooperativa, una entitat d’integració social que elabora vins i olis incorporant persones amb dificultats, i van fer un petit tast dels seus productes.Comparteix