Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

20.05.2013

L'AEiG MontsantCim aprèn sobre bioconstrucció

L'AEiG MontsantCim, l'entitat degana de l'educació en el lleure a Reus, va celebrar el 18 i 19 de maig la seva trobada temàtica anual, el TroTem. Seguint la temàtica dels darrers anys, l'han dedicat a descobrir i col·laborar amb una proposta de servei mediambiental. Enguany han descobert la tècnica de la bioconstrucció, una forma artesanal de construir, totalment respectuosa amb l'entorn.

El dissabte al matí uns 50 infants i joves del cau -dels 6 als 16 anys- es desplaçaren fins a la finca de Can Cargolí, a Duesaigües (Baix Camp), on ajudaren a construïr un domo, una estructura en forma de cúpula construida amb sacs de terra.

El diumenge s'hi afegiren els pares i mares del cau, que van poder descobrir les particularitats de la finca i tots els projectes que s'hi duen a terme. Tot plegat acabà amb una boníssima fideuà, un concurs de postres i pastissos i l'hora dels adéus.

Tot el cap de setmana s'articulà a partir de la història d'una antiga tribu vinguda del passat que compartia coneixements amb els nens i joves moderns.

Aquesta és una activitat pedagògica d'aprenentatge servei, una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. L'aprenentatge servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.

L'agrupament agraeix la col·laboració de l'associació de Can Cargolí i l'Ajuntament de Duesaigües. La finca de Can Cargolí és un projecte de transformació social i ecològica. És un espai gestionat per un equip de persones formades en diferents àrees professionals que duen a terme formació, investigació i experimentació en tècniques agroecològiques i constructives, utilitzant l'espai i tots els seus elements com a eina pedagògica i terapèutica, a partir de 5 àrees d'actuació: desenvolupament agropecuari, bioconstrucció, educació ecosocial, teràpia assistida amb animals i la natura i la facilitació d'iniciatives socials.



Comparteix