Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

28.05.2013

La Demarcació del Barcelonès, guardonada amb el Premi Federico Mayor Zaragoza

La Demarcació del Barcelonès ha estat guardonada amb el 3r premi de la 6a edició del Premi Federico Mayor Zaragoza, organitzat per l’Associació d’Amics i Amigues de la UNESCO de Tortosa. Aquest premi reconeix la feina de la demarcació en el projecte "Inclusió social i lleure a Ciutat Meridiana: creant i teixint xarxa a la zona nord de Nou Barris".

Aquest passat dissabte 25 de maig es va realitzar l’acte de lliurarament dels premis del VI Premi Federico Mayor Zaragoza a Tortosa. L’acte de lliurament va tenir lloc a les 11 del matí a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

L'acte va ser presidit pel mateix Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundación Cultura de Paz i ex-director general de la UNESCO, que va impartir la conferència "Ciutadania mundial”.

En la sisena convocatòria d'aquest certamen, convocat sota el títol "De súbdits a ciutadans, de súbdites a ciutadanes: concurs de bones experiències i accions transformadores per a construir un món millor",  s'ha comptat amb una gran participació, amb 72 experiències i amb una dotació de 5.750 euros.

El projecte "Inclusió social i lleure a Ciutat Meridiana: creant i teixint xarxa a la zona nord de Nou Barris", consisteix en crear teixit associatiu mitjançant l’educació dels infants i joves en la gestió del temps de lleure i introduint-los en l’associacionisme i l’escoltisme.

Persegueix alhora la creació d’espais de trobada per compartir i incentivar la interlocució de les diferents cultures i realitats socials de cada infant i jove i les seves famílies, així com millorar la seva qualitat de vida al barri i a la ciutat.

El projecte busca generar un coneixement compartit de la realitat i noves relacions i respostes a les necessitats i els reptes de la comunitat diversa de la zona nord de Nou Barris, tot plegat partint del que ja es fa, del que ja existeix i reforçant-ho.Comparteix