Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

28.05.2013

“Fem memòria i futur”: 40è aniversari de la Demarcació Nord-Occidental

El 25 de maig la Demarcació Nord-Occidental va fer el tercer acte de celebració dels seus 40 anys d'història, amb una trobada al Castell del Remei amb en què van reunir totes les persones que han estat fent bona feina durant tots aquests anys! El diari Segre va publicar un extens reportatge sobre l'aniversari. 

Ells mateixos ens ho expliquen:

Així doncs, dissabte 25 de maig ens vam trobar al Castell del Remei, lloc on 40 anys abans, s'hi van celebrar unes olimpíades on van assistir-hi tots els escoltes i les guies de la nostra zona, que en aquells temps, ja passaven del miler. També fou en aquest indret on es van firmar els estatuts que formalitzaven la unió.

Vam passar una tarda dinamitzada per l’equip de makrotrobades de la demarcació, estirant la corda, atrapant el foulard, cantant cançons de tota la vida, ... Petits i grans vam gaudir revivint el els temps en que anàvem de campaments, de sortides de pas de branca, de trobades de demarcació....

Cap al vespre, en Jaume Mayoral, consiliari de la demarcació, va presentar, de forma ben amena, l'acte de celebració. Les paraules d'en Ramon Anglí, primer comissari de la demarcació, ens remuntaven a aquells primers anys de demarcació. Per altra banda, l'Albert Catà i la Mònica Serrano, de l’actual TAEX, ens animaven a seguir endavant amb la mateixa il·lusió.

Vam plantar una olivera al Castell del Remei, simbolitzant la força d'aquests quaranta anys de feina feta. Cada branca simbolitza un agrupament, tots units per un robust tronc que és demarcació. A la vesprada, cada agrupament va penjar el seu fulard a una de les branques; tant els agrupaments que actualment estan actius com aquells que ja no. Cada agrupament, igual que cada branca, va construint la seva història.

Quan va caure el sol, vam anar a Mollerussa on ens esperava una gran cassola de tros per sopar. Just havent acabat de sopar, vam repartir unes copes de cava que portaven dibuixat els 40 anys de la demarcació. Amb aquestes copes ben plenes, representants de cada dècada de la demarcació van proposar un brindis pels projectes més rellevants que van viure ells en el temps que van estar a demarcació. En total, quatre brindis plens de sentiment, de complicitat, d'entesa, de continuïtat i de personalitat.

Al llarg d'aquest curs, la Demarcació Nord-Occidental ha organitzat diversos actes per celebrar el 40è aniversari, com el servei conjunt que cada agrupament va realitzar al seu poble i la trobada de totes les branques de tots els agrupaments del territori a Fraga.

Reportatge al diari Segre:

 


Comparteix