Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

26.05.2013

Report de la Jambarretina 2013; tot a punt per l’aventura internacional!

El cap de setmana 25 i 26 de maig, s’ha dut a terme a Sant Quirze de Besora la Jambarretina, una formació pels i les Pioners/Caravel·les, Clan/Ròvers/Trucs i els i les seves caps que faran els campaments d’estiu a l’estranger i viuran una aventura internacional!

Durant dos dies s’hi van reunir 40 persones de 5 agrupaments d’arreu del territori i 5 membres de l’Àrea Internacional de la FCEG. Vam poder gaudir també de la presència d’una tallerista que ens va ensenyar danses tradicionals catalanes, l’Anna Jorquera, i d’un tallerista internacional, en Pedro, un escolta de Brasil que està fent una estada a Catalunya pels seus estudis, i amb ell vam poder aprendre a fer nusos, construccions i pionerisme.

Hem representat una petita Jamboree i els participants s’han organitzat en 4 subcamps diferents (KISC, Our Chalet, Gilwell, Brownsea), formats per gent de tots els agrupaments participants, i així han tingut la oportunitat d’intercanviar experiències en el seu camí del projecte internacional.

Els tallers que s’han dut a terme aquest cap de setmana són:

La motxilla internacional
Interculturalitat: la diferència que ens fa créixer
Nusos
La importància de comunicar, el retorn del Campament Internacional
La capacitat transformadora del viatge
Com fer “amarres”
Lost in translation! Què fem per fer-nos entendre quan no parlem la mateixa llengua?
Com fer una barretina
Danses tradicionals Catalanes
Com fer les instal·lacions d’un campament?
Taller de castells i falcons
El reconeixement internacional de la FCEG

L’experiència de la Jambarretina ha estat valorada molt positivament i s’han pogut resoldre dubtes i pors, i a més a més, tenir eines per fer d’ambaixadors catalans i donar a conèixer la cultura catalana en els respectius projectes. Compartir aquesta formació amb membres de totes tres associacions (Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies) ha estat molt positiu i enriquidor per totes les parts.

Font: FCEGEtiquetes

Comparteix