Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

26.05.2013

Els "Trucaires per l'Empordà" fan servei per ajudar els afectats pels incendis

El 25 i 26 de maig ha tingut lloc a Capmany (Alt Empordà) la trobada “Trucaires per l’Empordà”, en què unitats de Trus d’arreu de Catalunya han participat en un projecte d'aprenentatge servei per retirar vegetació cremada i recuperar conreus afectats pels focs. 

El projecte consistia a fer tasques de neteja i conservació de boscos en una zona que va ser devastada pels incendis de l’estiu del 2012 i on moltes famílies van veure com el seu dia a dia quedava greument afectat pels focs.

La iniciativa d’organitzar aquesta trobada va sorgir el mateix estiu del 2012. En motiu dels incendis, alguns escoltes van fundar un grup al Facebook per unir esforços per ajudar la zona afectada. A partir d’aquí i durant el curs 2012-2013 diversos grups de joves escoltes s’han implicat amb el suport a les famílies afectades i han fet accions de servei a Capmany. També han organitzat activitats obertes a altres persones que hi volguessin col·laborar. 

La trobada era un projecte d’aprenentatge servei, una innovadora metodologia educativa que consisteix a fer una acció de servei a l’entorn i, alhora, formar-se sobre un tema concret. Organitzada la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya amb el suport de la Fundació Jaume Bofill i la col·laboració d’ADF Catalunya i l’Ajuntament de Capmany.

Notícia al diari El Punt:

 Comparteix