Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

04.06.2013

Els agrupaments Misericòrdia i MontsantCim homenatgen els defensors de la llengua catalana

Els Campaners de Reus, els agrupaments escoltes i guies Misericòrdia i MontsantCim, s'adhereixen al Dia de la Memòria, una iniciativa ciutadana que pretén fer sonar alhora la majoria de campanars d'arreu del país en homenatge als defensors de la llengua catalana.

Serà el dilluns 10 de juny a les 7 de la tarda. El motiu de l'elecció d'aquesta data és la celebració de l'aniversari de la mort de Jacint Verdaguer (1845‐1902). 

La iniciativa compta a hores d'ara amb més de 200 campanars de tots els racons del nostre país: des d'Andorra i la Catalunya Nord fins a les nostres terres; xifra que es preveu augmentar en el transcurs d'aquesta setmana.

A Reus, l'acte que es celebrarà al Campanar de Sant Pere comportarà que s'interpreti de forma extraordinària el Toc General. El Toc General posa, en teoria, totes les campanes al vol. Només s’utilitza en les processons de Corpus, Sant Pere i en els trasllats de la Mare de Déu de la Misericòrdia. Actualment es toca simulant el vol, ja que les campanes estan fixes i no es poden moure.

Els Tocs de Campanes els porten a terme els caps i antics membres d'ambdós agrupaments, a partir de la voluntat d'implicar-se en la vida social de la ciutat i fer-se partícips de la festa major reusenca, de la mateixa forma que participen de les Barraques i d'altres aspectes de la vida social de la ciutat.

Per a saber-ne més...
> Web de la iniciativa "Dia de la Memòria"
> Recull de campanars adherits
> Més informació dels tocs i les campanes de Reus


Comparteix