Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

12.06.2013

Recursos sobre el Dia Mundial del Medi Ambient

Amb el lema “Pensa, menja, estalvia”, aquest any el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) estava centrat en el malbaratament alimentari, per conscienciar sobre el consum responsable dels aliments. Us oferim recursos i activitats sobre el tema!

Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny de 2013) from agenda21bcn on Vimeo.

Què és el Dia Mundial del Medi Ambient?

 
El Dia Mundial del Medi Ambient va ser establert per l'Assemblea General de les Nacions Unides el dia 15 de desembre de 1972, any que es va fer la Conferència d'Estocolm (Suècia), primera gran cimera mundial sobre el tema del medi ambient. Se celebra el dia 5 de juny des de 1973.
 
Aquest any 2013, el lema proposat per les Nacions Unides per al Día Mundial del Medi Ambient és: "Pensa, menja, estalvia", centrat en el malbaratament alimentari. Es vol conscienciar la ciutadania sobre el consum responsable dels aliments i així evitar una pèrdua elevada d'aliments.
 

Fonts d'informació sobre el tema:

Recursos educatius sobre el tema:

 • El Rebost: en aquest enllaç podeu trobar diferents activitats per fer, com poden ser excursions, activitats pel cau, campaments ecològics i monogràfics. A la cerca avançada, seleccioneu l'eix temàtic “Educació ambiental”.
 • Programa Mundial Escolta de Medi Ambient: ofereix eines, recursos i iniciatives per ajudar els escoltes d'arreu del món a traballar junts per al bé del medi ambient local i global. Elaborat per la WOSM (Organització Mundial del Moviment Escolta).
 • Guia Habitat, es tracta d'una guia d'activitats lúdiques per a l'educació ambiental, en la què es poden trobar diferents recursos segons edat i temàtiques. Realitzada per l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona.
 • Materials didàctics EDPAC (Educació per a l'Acció Crítica): es tracta d'una plana web en la què hi ha posts amb diferents propostes didàctiques i de sensibilització, algunes d'elles sobre medi ambient.

Activitats / actes:

 • Setmana del Voluntariat Ambiental - de l'1 al 9 de juny
 • Taula Rodona i debat: Conservar la biodiversitat en temps de crisi
  Les retallades faran impossible assolir els objectius internacionals de conservació?
  Com afecta l'austeritat a la recerca i la gestió del medi natural?
  Dimecres 5 de juny, a les 20h.
  Sala de Graus de la Facultat de Biologia (UB, Av. Diagonal 643, Barcelona)
  https://www.facebook.com/events/651607694865046/

 Comparteix